Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apelsinų ir moliūgų uogienė
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
2 vienetai apelsinų
šiek tiek cinamono (lazdelės)
2 kilogramai cukraus
šiek tiek gvazdikėlių
1 kilogramas moliūgų (minkštimas)
4 vienetai obuolių
1 stiklinė vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apelsinus su žievelėmis gerai nušveisti, nusausinti ir supjaustyti ketvirčiais, o tada įstrižai plonais griežinėliais. Moliūgą sutarkuoti stambia tarka. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir taip pat sutarkuoti. Į vaisių masę įpilti stiklinę vandens, įdėti cukrų ir virti ant silpnos ugnies, kol vaisiai suminkštės. Įdėti gvazdikėlius ir cinamono lazdeles, dar kelias minutes pavirti, supilstyti į paruoštus stiklainius ir užsukti.

Apelsinų ir moliūgų uogienė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Apelsinus su žievelėmis gerai nušveisti, nusausinti ir supjaustyti ketvirčiais, o tada įstrižai plonais griežinėliais. Moliūgą sutarkuoti stambia tarka. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir taip pat sutarkuoti. Į vaisių masę įpilti stiklinę vandens, įdėti cukrų ir virti ant silpnos ugnies, kol vaisiai suminkštės. Įdėti gvazdikėlius ir cinamono lazdeles, dar kelias minutes pavirti, supilstyti į paruoštus stiklainius ir užsukti.

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (1)


  • jura 2010-10-10 11:53

    esu dariusi uogiene pagal si recepta tik nedejau obuoliu o ju ir nereiktu tai labai skaniai gavosi toks grazus skanus ir labai grazios spalvos dzemas pamegikite su blynais nepamainomas dalykas


Daugiau receptų