Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apelsinų ir persikų skonio kokteilis su vanilės sirupu
AUTORIUS:
Aistė
INGREDIENTAI:
1 apelsinų
2 persikų
1.5 arbatinio šaukštelio sirupo (vanilinis)
2 valgomieji šaukštai degtinės
0.5 stiklinės vandens (sodos su citrinos ir laimo sultimis)
šiek tiek ledukų
šiek tiek mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vanilinį sirupą galima pasigaminti iš 1 vanilės lazdelės, 1 stiklinės cukraus bei 1 stiklinės vandens.
Viename inde sumaišome cukrų, vandenį bei perpus perlaužtą vanilės lazdelę.
Viską, nuolat maišant, kaitiname virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpsta.
Tuomet nuimame nuo ugnies ir paliekame maždaug 1 val. atvėsti.
Išimame vanilės lazdelę ir supilama sirupą į stiklainį (gaunasi maždaug 1,25 stiklinės).
Padedame sirupą šaltai.
Kokteiliui sutriname persiko bei apelsino skilteles ir gautą masę sudedame į stiklinės apačią.
Užpilame vanilės sirupu, degtine, pridedame ledukų ir galiausiai supilame sodos vandenį.
Puošiame mėtos lapeliais.
Skanaus.

Apelsinų ir persikų skonio kokteilis su vanilės sirupu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vanilinį sirupą galima pasigaminti iš 1 vanilės lazdelės, 1 stiklinės cukraus bei 1 stiklinės vandens.
Viename inde sumaišome cukrų, vandenį bei perpus perlaužtą vanilės lazdelę.
Viską, nuolat maišant, kaitiname virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpsta.
Tuomet nuimame nuo ugnies ir paliekame maždaug 1 val. atvėsti.
Išimame vanilės lazdelę ir supilama sirupą į stiklainį (gaunasi maždaug 1,25 stiklinės).
Padedame sirupą šaltai.
Kokteiliui sutriname persiko bei apelsino skilteles ir gautą masę sudedame į stiklinės apačią.
Užpilame vanilės sirupu, degtine, pridedame ledukų ir galiausiai supilame sodos vandenį.
Puošiame mėtos lapeliais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aistė

Komentarai


Daugiau receptų