Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apelsinų keksas su aguonomis
AUTORIUS:
Irina
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
50 gramų aguonų (tešlai)
0.5 arbatinio šaukštelio apelsinų (esencija, tešlai)
šiek tiek apelsinų (žievelė, sirupui)
1 vienetas apelsinų (žievelė, tešlai)
220 gramų cukraus (sirupui)
170 gramų cukraus (tešlai)
3 vienetai kiaušinių (tešlai)
270 gramų kvietinių miltų (tešlai)
180 mililitrų pieno (tešlai)
250 mililitrų apelsinų sulčių (sirupui)
120 mililitrų apelsinų sulčių (tešlai)
200 gramų sviesto (tešlai)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 165° C laipsnių.
Aguonas užpilti pienu.
Iki vientisos masės sumaišykite sviestą su cukrumi. Nuolat maišant, po vieną sudėkite kiaušinius bei apelsinų esenciją. Viską gerai sumaišykite.
Po to įdėkite aguonas su visu nesugertu pienu ir apelsinų sultis. Sumaišykite.
Sumaišykite miltus su apelsino žievele ir sudėkite į tešlą.
Gerai išmaišykite ir sudėkite tešlą į kekso (galima ją patepti sviestu ar pabarstyti miltais) formą.
Kepkite ~ 50 minučių.

Sirupo gaminimas:
Nulupkite nuo dviejų apelsinų žievelę ir labai smulkiai supjaustykite.
Išspauskite sultis, supilkite į lėkštę ir įdėkite cukraus.
Padėkite ant viryklės ir palaukite, kol užkais. Kai tik pradės virti, iš karto sumažinkite ugnį.
Virkite sirupą ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių.
Supilkite paruoštą sirupą ant iškepto kekso ir papuoškite apelsinų žievelėmis.

SkAnAuS!

Apelsinų keksas su aguonomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 165° C laipsnių.
Aguonas užpilti pienu.
Iki vientisos masės sumaišykite sviestą su cukrumi. Nuolat maišant, po vieną sudėkite kiaušinius bei apelsinų esenciją. Viską gerai sumaišykite.
Po to įdėkite aguonas su visu nesugertu pienu ir apelsinų sultis. Sumaišykite.
Sumaišykite miltus su apelsino žievele ir sudėkite į tešlą.
Gerai išmaišykite ir sudėkite tešlą į kekso (galima ją patepti sviestu ar pabarstyti miltais) formą.
Kepkite ~ 50 minučių.

Sirupo gaminimas:
Nulupkite nuo dviejų apelsinų žievelę ir labai smulkiai supjaustykite.
Išspauskite sultis, supilkite į lėkštę ir įdėkite cukraus.
Padėkite ant viryklės ir palaukite, kol užkais. Kai tik pradės virti, iš karto sumažinkite ugnį.
Virkite sirupą ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių.
Supilkite paruoštą sirupą ant iškepto kekso ir papuoškite apelsinų žievelėmis.

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė Irina

Komentarai


Daugiau receptų