Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apelsinų pyragas
AUTORIUS:
Agnė
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė)
120 gramų cukraus pudros (sirupui)
120 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų apelsinų sulčių
50 mililitrų apelsinų sulčių (sirupui)
150 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis sviesto (sirupui)
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Išsukame minkštą sviestą su cukrumi.
Įmušame ir įmaišome kiaušinius, supilame apelsinų sultis, žievelę ir dar kartą permaišome.
Į tešlą iš lėto beriant įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Tešlą supilame į kepimo indą, išteptą sviestu.
Kepame 45 minutes 180° C orkaitėje.
Kai pyragas iškeps ir atvės apipilkite pyragą sirupu ir palikite šaldytuve bent 1 valandai.
Sirupas: apelsinų sultyse išmaišyta cukraus pudra su šaukšteliu tirpinto sviesto.

Apelsinų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išsukame minkštą sviestą su cukrumi.
Įmušame ir įmaišome kiaušinius, supilame apelsinų sultis, žievelę ir dar kartą permaišome.
Į tešlą iš lėto beriant įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Tešlą supilame į kepimo indą, išteptą sviestu.
Kepame 45 minutes 180° C orkaitėje.
Kai pyragas iškeps ir atvės apipilkite pyragą sirupu ir palikite šaldytuve bent 1 valandai.
Sirupas: apelsinų sultyse išmaišyta cukraus pudra su šaukšteliu tirpinto sviesto.

Receptą atsiuntė Agnė

Komentarai (1)


  • lili 2012-03-24 11:15

    Kokios konsistencijos tešla turėtų gautis?


Daugiau receptų