Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apkepas „Piktas diedukas“
AUTORIUS:
Elinda
INGREDIENTAI:
5 vienetai alyvuogių
2 vienetai bulvių
30 gramų porų
1 vienetas svogūnų
50 gramų kiaulienos kumpio
1 vienetas kiaušinių
50 gramų konservuotų žirnelių
100 gramų pieno
šiek tiek aliejaus
300 gramų tešlos (bemielė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir patepame margarinu.
Įklojame pusę tešlos, kitą pusę užlenksime, kai sudėsime įdarą.
Paruošiame įdarą.
Svogūnus pakepiname svieste, suberiame kumpį, dar kelias min. pakepame.
Bulves išverdame ir sutriname kaip bulvių košę.
Tešlą ištepame aliejumi ir užpilame kelis šaukštus pomidorų padažo, dedame sūrį ir sudedame svogūnus su kumpiu, bulvių koše bei žirneliais (šaldytus žirnelius nuplikyti karštu vandeniu).
Pabarstome druska bei mėgstamais prieskoniais, užklojame kitus tešlos lakštu ir kruopščiai užspaudome kraštelius.
Suformuojame pailgą ovalią „bandą“.
Peiliu išpjauname akies skyles, iš likusios tešlos suformuojame pailgą nosį bei antakius.
Vietoje akių dedame truputėlį sūrio ir pusiau perpjautas alyvuoges.
Iš atlikusios tešlos suformuojamte kuo daugiau skirtingų rutuliukų ar pailgų „šniūriukų“ ir papuošiame.
Burnos vietoje įpjauname peiliu, įkišame gabalėlį kumpio bei įpilame šaukštelį pomidorų padažo.
Viską paptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus!
Patiekalas labai sotus!

Apkepas „Piktas diedukas“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir patepame margarinu.
Įklojame pusę tešlos, kitą pusę užlenksime, kai sudėsime įdarą.
Paruošiame įdarą.
Svogūnus pakepiname svieste, suberiame kumpį, dar kelias min. pakepame.
Bulves išverdame ir sutriname kaip bulvių košę.
Tešlą ištepame aliejumi ir užpilame kelis šaukštus pomidorų padažo, dedame sūrį ir sudedame svogūnus su kumpiu, bulvių koše bei žirneliais (šaldytus žirnelius nuplikyti karštu vandeniu).
Pabarstome druska bei mėgstamais prieskoniais, užklojame kitus tešlos lakštu ir kruopščiai užspaudome kraštelius.
Suformuojame pailgą ovalią „bandą“.
Peiliu išpjauname akies skyles, iš likusios tešlos suformuojame pailgą nosį bei antakius.
Vietoje akių dedame truputėlį sūrio ir pusiau perpjautas alyvuoges.
Iš atlikusios tešlos suformuojamte kuo daugiau skirtingų rutuliukų ar pailgų „šniūriukų“ ir papuošiame.
Burnos vietoje įpjauname peiliu, įkišame gabalėlį kumpio bei įpilame šaukštelį pomidorų padažo.
Viską paptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie 20-30 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus!
Patiekalas labai sotus!

Receptą atsiuntė Elinda

Komentarai (36)


  • hmmm 2011-12-07 10:35

    jo patiekalas vaikams gasdint,ir kumpis dar,cia jau ne vaiku patiekalas,vat vyrui paruost tai jo,tiktu


  • :) 2011-08-12 12:25

    jus visi ir neturetumet to patiekalo ragaut :-o nes jis skirtas vaikams :geda: :) bet jei jis jums baisus tai ka kalbet apie vaikus? :valgau: :-D :valgau: :[email protected]


  • Eigis 2011-05-12 21:34

    Gerai atrodo :-D gal reikės kada pasidaryti :-p :-) :-)


  • erikas 2011-03-15 23:10

    atrodo nekaip :-p bet gal kai paragausi pasikeis nuomone :super2: kad valgytum net ttaip> :valgau:
    nzn...


  • nezinau 2011-03-15 20:08

    :super: :super: :super2: :ok: :alus: :super2: :mmm: :myliu:


  • guoda 52 2011-03-15 18:13

    nevalgyciau tokio,bet labai linksmai atrodo :super: :super:


  • sryte 2011-02-12 18:06

    fainaii :super:


  • IKI 2011-01-22 18:25

    %-) %-) %-) :bloga: :bloga:


  • Vytas 2010-12-06 18:11

    Nuotrauka :super:


  • Ieva 2010-08-15 22:02

    Man asmeniškai tas veidas baisus, tikrai nevalgyčiau tokio patiekalo, kad ir koks jis skanus bebūtų. %-)


Daugiau receptų