Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apkepas "Stebuklingos kalvos"
AUTORIUS:
elinda
Porcijų skaičius: 4
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas žiedinių kopūstų
4 vienetai bulvių
200 gramų graikinių riešutų (smulkinti)
100 gramų džiūvesėlių
200 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 skiltelės česnakų
2 valgomieji šaukštai sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek kario
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Kalafiorus apverdame, kad vos suminkštėtų.
2.
Išverdame bulves ir sutriname bulvių košę, į ją įdedami 2 šaukštus sviesto, smulkintą apkeptą svogūną ir česnaką.
3.
Išklojame kepimo indą kepimo popieriumi ir patepame aliejumi, pabarstome geru sluoksniu džiūvėsėlių. Tada dedame graikiškus riešutus ir juos pabarstome sūriu, dedame bulvių košę ir susmeigiame kalafiorus. Užpilame tešla iš 1 kiaušinio, 4 valgomųjų šaukštų miltų, druskos ir kario prieskonių. Pabarstome sūriu bei džiūvėsėliais, šauname į orkaitę (200 C) ir kepame apie 15 min.

Labai tinka su pomidorais ir grietine. Puikus garnyras.

Skanaus!

Apkepas "Stebuklingos kalvos"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kalafiorus apverdame, kad vos suminkštėtų.

  2. Išverdame bulves ir sutriname bulvių košę, į ją įdedami 2 šaukštus sviesto, smulkintą apkeptą svogūną ir česnaką.

  3. Išklojame kepimo indą kepimo popieriumi ir patepame aliejumi, pabarstome geru sluoksniu džiūvėsėlių. Tada dedame graikiškus riešutus ir juos pabarstome sūriu, dedame bulvių košę ir susmeigiame kalafiorus. Užpilame tešla iš 1 kiaušinio, 4 valgomųjų šaukštų miltų, druskos ir kario prieskonių. Pabarstome sūriu bei džiūvėsėliais, šauname į orkaitę (200 C) ir kepame apie 15 min.

    Labai tinka su pomidorais ir grietine. Puikus garnyras.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė elinda

Komentarai (17)


  • Milda 2017-02-23 20:05

    Man siaip sau... BET mano vyrui patiko labai!!! Pasinaudojau patarimu i bulviu kose ideti raugintu agurku- tikrai padejo!Riesutai nebutini.
    Aciu, buvo idomu pabandyti.


  • kristina 2015-12-07 20:25

    Atsiprasau, bet man nepatiko.


  • Akvile 2010-11-17 14:28

    beproto skanu, patiekalo neliko per 20min, seimynai labai labai patiko.Tikrai rekomenduoju pasigaminti :-) tik as i bulviu kose , dar idejau supjaustytu labai smulkiai , raugintu agurku , ju dejau apie 3 vidutinio dydzio, nu skonis.... Pasaka :) netikejau,kad taip gerai gausis !


  • ieva 2010-07-19 18:42

    žiauriai skanu, o riešutai pagrindinį apkepo skonį įduoda, liuks !! ;-)


  • Tadas 2010-03-22 16:29

    As farsa dejau po bulviu kose, as tai niekada beveik nepadarau pagal recepta, vis ka nors pagal save papildomai idedu/atimu, del riesutu gan sausa gaunasi, gal ir geriau be ju butu...


  • ieva 2010-03-22 15:07

    Ar galima be graikiniu riesutu? As ju labai nemegstu. Donata o kur ta kalakutienos farsa det? :nezinau:


  • (anonimas) 2010-03-16 14:44

    pabandykit!


  • Jogys 2010-02-21 17:22

    Valgomas 7/10


  • sandra 2010-01-26 13:19

    LABAI MĖKSTU KALAFIJORUS,TURI BŪTI SKANU. %-) :parselis:


  • deive 2009-09-17 18:57

    Reikes pabandyti ;-) ;-) ;-) ;-)


Daugiau receptų