Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apvalusis „Napoleonas“
AUTORIUS:
silvijuma
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų tešlos ((sluoksniuota bemielė) )
200 gramų sviesto ((82 proc. riebumo) )
1 skardinė kondensuoto pieno ( (saldus) )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temp. ir kepti sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustytus 1 cm pločio juostelėmis. Leisti joms atvėsti, kokias 3 – 4 pasidėti atskirai, nes jų reikės padaryti trupiniams.
2.
Pertepimui iki purumo išsukti kambario temperatūros sviestą ir supilti kondensuotą pieną, ir išplakti iki vientisos masės.
3.
Ant maistinės plėvelės, kurios turi būti nemažas gabalas, nes reikės su ja susukti visą pyragą, per juostelių ilgį ir plotį papilti kremo ir dėti juosteles ant kremo sluoksnio, tada vėl tepti kremą, o ant viršaus dėti juostelių sluoksnį. Ir taip kartoti kol sidėsit visas juosteles, paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Išeina 3 – 4 sluoksniai.
4.
Tą juostelių krūvelę su plėvele susukti į ritiniuką. Viską gerai suspausti, tik nereikia persistengti, kad nesutrupinti.
5.
Per naktį palikti šaldytuve, bet jei ra galimybė, jis ten gali pastovėti kokias dvi – tris dienikes, no to tik skanesnis bus.
6.
Išėmus iš šaldytuvo, išvynioti iš plėvelės ir iš likusių juostelių padaryti trupinius, jais aplipinti visą pyragą. Po to pjaustyti riekelėmis. Skanaus.

Apvalusis „Napoleonas“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temp. ir kepti sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustytus 1 cm pločio juostelėmis. Leisti joms atvėsti, kokias 3 – 4 pasidėti atskirai, nes jų reikės padaryti trupiniams.

  2. Pertepimui iki purumo išsukti kambario temperatūros sviestą ir supilti kondensuotą pieną, ir išplakti iki vientisos masės.

  3. Ant maistinės plėvelės, kurios turi būti nemažas gabalas, nes reikės su ja susukti visą pyragą, per juostelių ilgį ir plotį papilti kremo ir dėti juosteles ant kremo sluoksnio, tada vėl tepti kremą, o ant viršaus dėti juostelių sluoksnį. Ir taip kartoti kol sidėsit visas juosteles, paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Išeina 3 – 4 sluoksniai.

  4. Tą juostelių krūvelę su plėvele susukti į ritiniuką. Viską gerai suspausti, tik nereikia persistengti, kad nesutrupinti.

  5. Per naktį palikti šaldytuve, bet jei ra galimybė, jis ten gali pastovėti kokias dvi – tris dienikes, no to tik skanesnis bus.

  6. Išėmus iš šaldytuvo, išvynioti iš plėvelės ir iš likusių juostelių padaryti trupinius, jais aplipinti visą pyragą. Po to pjaustyti riekelėmis. Skanaus.

Receptą atsiuntė silvijuma

Komentarai (3)


  • Edita 2019-08-14 09:21

    Aš dėjau džiovintų spanguolių


  • ona 2015-07-29 14:47

    dar reikia citrinos sulciu i krema




  • zivile 2015-07-28 10:18

    Beprotiskai saldus.man nepatiko,bet pagamint nesudetinga.


Daugiau receptų