Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apverstas ananasų pyragas
AUTORIUS:
Agnė
INGREDIENTAI:
340 gramų ananasų (nuvarvinti, konservuoti)
100 mililitrų cukraus
2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
šiek tiek vyšnių (kokteilinės)
4 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
130 mililitrų grietinėlės
šiek tiek sviesto (kepimo formai ištepti)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėti vyšnių puselių.

2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.

3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.

4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.

Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.

Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.

Apverstas ananasų pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėti vyšnių puselių.

2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.

3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.

4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.

Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.

Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.

Receptą atsiuntė Agnė

Komentarai (9)


  • Neringoska 2011-03-21 11:56

    TO -> ;//
    hmz... na as truputi kaika pakeiciau, nesu pyragu kepeja, bet esu girdejus, kad aliejaus truputi reikia pilti i pyragus na tai ziebiau puse stiklines kaip ir tesla puresne buna :} a ir dar naudojau dejau nerafinuotu nendriu cukraus. na man liuks :}


  • ;// 2011-03-05 21:57

    as siandien pasidariau si pyraga ir padariau isvada ,ar bent taip manau ,kad jus blogai ar netaisiklingai parasete visa procesa .nes padariau tesla jai viskas gerai buvo ,kol neiskepe kai tik iskepe skonis nekoks buvo paciso teslos ,o produktai buvo tikrai NESUGEDE ir viska dariau tikliai pagal recepta. Na aisku skonis buvo bsk nekoks,bet neziaurus ,zinoma buvo galima valgyti ,ir dbr galima valgyti . bet jautesi ,kad kazka ne taip apdariau ne toks skonis turejo buti tesla kitokia kazkokia.. bet manau ,kad autorei reiketu pasiskaityti gerai recepta ar nesuklydo kazko .As taip rasau tik is geru paskatu . ;-)


  • Agnė 2011-03-05 14:27

    taip, tiesiog nupurtyti, kad nebūtų skystimo (:
    Ne raudonasis, o rudasis cukrus (: manau turėtų tikti ir toks cukrus kurį dažniausiai naudojate, bet negarantuoju, nes niekda nebandžiau (:


  • klausiu 2011-03-05 11:53

    o ka galiam pakeisti rauduonuoju cukrumu.?pirma karta girddziu apie toki raudana :-?


  • klausiu 2011-03-05 10:12

    Mh..aisku siandien pavakary pameginsiu pasigaminti. :-) o ananasai nuvarvinti ,kaip suprasti? tiesiog juos nupurtyti ,kad nebutu skistymo ? :-)


  • Agnė 2011-03-04 23:53

    šitas neturetų prikepti, nes ananasai bus apačioje (:
    gal pabandyk savo kepinius šiek tiek aukščiau nuo ugnies dėti. aš pati esu 'naujekurė' virtuvėje.


  • klausiu 2011-03-04 22:10

    gal duotumete patarima ka daryti kad neprikeptu pavirsius ?man yra dazna problema ,kad prikepa dugnas ,o viduris buna neiskepes ,ko deti ,ka daryti ,kad taip nebutu ? aciu :) ;-)


  • Agnė 2011-02-26 20:44

    Likerio galima pilti. Nebandžiau su pienu, bet manau jis tiktų.


  • Inga 2011-02-26 17:57

    Kaip skaniai atrodo ,ka galima be grietineles deti ,vietoj jos? :-)


Daugiau receptų