Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Arbūzų tortas
AUTORIUS:
Aušrinė
INGREDIENTAI:
šiek tiek apelsinų (žievelė)
2 kilogramai arbūzų
šiek tiek cinamono
šiek tiek citrinų (žievelė)
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
2 stiklinės vandens
3 valgomieji šaukštai grietinėlės
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
šiek tiek konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla.
Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės.
Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama.
Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus.
Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų.
Kepama 30—40 min.
Skanaus.

Arbūzų tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla.
Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės.
Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama.
Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus.
Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų.
Kepama 30—40 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aušrinė

Komentarai (15)


  • Ciucyke 2011-10-07 17:55

    labai skanu ir idomus skonis :mmm:


  • a.k. 2011-10-03 14:34

    as nepyliau konjako ir gi skanu gal butu dar skaniau su konjaku bet as nepyliau nes tortas buvi skittas dukrai 12 metu proga :parselis: :valgau: :-*


  • (anonimas) 2011-10-01 07:26

    idomai :super: ;-) :-)


  • (anonimas) 2010-07-24 00:19

    dedama recepta sugebek nurodyti kur ir kaip naudojama kiekviena sudedamoji dalis!...


  • slapta 2010-02-25 13:43

    :super: :super: :super: :super:


  • edita 2010-02-10 16:58

    idekit kas nuotrauka kaip atrodo


  • asta19 2010-02-10 15:50

    teks kepti ta torta seimai :-) :-D :super:


  • egle 2009-11-25 13:52

    nuostabus tortas tik as konjako nedejau nes pabijojau mineto kartumo :bloga: o siaip labai skanu per pora walandu jau baweik neliko :super2:


  • Angeliuke 2009-10-02 17:00

    8-| nezinau bet man nerodo paveiksliuku ;( :-( :-(


  • Jus 2009-09-27 12:28

    Katik iškepiau. Na skonis savotiškas. Visai skanu,bet abejoju ar dar kada kepčiau :nezinau:


Daugiau receptų