Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Arbūzų užkandėlė
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
500 gramų arbūzų
1 vienetas citrinų (žievelė ir sultys)
1 valgomasis šaukštas medaus
1 sauja pistacijų
50 mililitrų brendžio
1 sauja mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Arbūzą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Citrinos žievelę nutarkuokite stambesne trintuve, užpilkite brendžiu ir nors pusvalandį palikite pastovėti. Pistacijas išlukštenkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite. Iš medaus, citrinos sulčių, nuo citrinos žievelių nupilto brendžio ir smulkintų mėtų sumaišykite padažą ir palikite pastovėti, kad susimaišytų skaniai. Arbūzų gabalėlius dailiai išdėliokite salotinėje, ant viršaus berkite kapotų pistacijų, dėkite brendyje mirkytų citrinos žievelių. Salotas apliekite padažu ir bent 10 min. palaikykite šaldytuve.

(Valgykite su desertine bandele)

Arbūzų užkandėlė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Arbūzą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Citrinos žievelę nutarkuokite stambesne trintuve, užpilkite brendžiu ir nors pusvalandį palikite pastovėti. Pistacijas išlukštenkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite. Iš medaus, citrinos sulčių, nuo citrinos žievelių nupilto brendžio ir smulkintų mėtų sumaišykite padažą ir palikite pastovėti, kad susimaišytų skaniai. Arbūzų gabalėlius dailiai išdėliokite salotinėje, ant viršaus berkite kapotų pistacijų, dėkite brendyje mirkytų citrinos žievelių. Salotas apliekite padažu ir bent 10 min. palaikykite šaldytuve.

(Valgykite su desertine bandele)

Komentarai


Daugiau receptų