Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Arbūzų žievelių cukatai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
INGREDIENTAI:
1 kilogramas arbūzų (žievelės su baltu sluoksniu)
1.5 kilogramo cukraus
9 stiklinės vandens
1.5 arbatinio šaukštelio sodos
0.5 arbatinio šaukštelio vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Nuo arbūzų žievelių nulupti kietą žalią sluoksnį, minkštąją baltą dalį supjaustyti 3-4 centimetrų dydžio gabaliukais, pabadyti juos šakute.
Stiklinėje verdančio vandens ištirpinti sodą, sumaišyti su 5 stiklinėm šalto vandens. Į tirpalą sudėti žievelės gabaliukus, uždengti ir palaikyti 4 valandas. Po to žievės gabaliukus išimti, gerai perplauti po tekančiu vandeniu.
Pusę cukraus užpilti 3 stiklinėmis vandens, pavirti 10-15 minučių ant silpnos ugnies.
Į sirupą sudėti gabaliukus žievės, pavirinti 15 minučių ant vidutinės ugnies, nuimti, 12 valandų pastatyti į vėsią vietą.
Supilti likusį cukrų , užvirinti, sumažinti ugnį ir 3 valandas virti. 2-3 minutės prieš pabaigą suberti vaniliną.
Truputėlį paaušinti ir išpilstyti į sterilius indelius, uždaryti.

Arbūzų žievelių cukatai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuo arbūzų žievelių nulupti kietą žalią sluoksnį, minkštąją baltą dalį supjaustyti 3-4 centimetrų dydžio gabaliukais, pabadyti juos šakute.
Stiklinėje verdančio vandens ištirpinti sodą, sumaišyti su 5 stiklinėm šalto vandens. Į tirpalą sudėti žievelės gabaliukus, uždengti ir palaikyti 4 valandas. Po to žievės gabaliukus išimti, gerai perplauti po tekančiu vandeniu.
Pusę cukraus užpilti 3 stiklinėmis vandens, pavirti 10-15 minučių ant silpnos ugnies.
Į sirupą sudėti gabaliukus žievės, pavirinti 15 minučių ant vidutinės ugnies, nuimti, 12 valandų pastatyti į vėsią vietą.
Supilti likusį cukrų , užvirinti, sumažinti ugnį ir 3 valandas virti. 2-3 minutės prieš pabaigą suberti vaniliną.
Truputėlį paaušinti ir išpilstyti į sterilius indelius, uždaryti.

Komentarai (3)


  • viktorija 2012-04-02 15:42

    graziai atrodo:) ;-)


  • Liudmila 2010-09-12 11:39

    Nemanau,kad be citrinos rugsties tai bus skanu... :-( Nors cia ir vadinasi "cukatai" vistiek reikia siek tiek rugsties, kaip pvz. greipfrukto cukatai...


  • Kriste :)~ 2010-06-22 13:20

    :-(


Daugiau receptų