Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Argentinietiškas bulvių ir jautienos apkepas
AUTORIUS:
Ramunė
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės alyvuogių (žaliosios/juodosios, kapotos)
8 vienetai bulvių (virtos)
0.25 arbatinio šaukštelio cinamono
0.25 arbatinio šaukštelio muskato
1 vienetas svogūnų
450 gramų jautienos faršo
2 vienetai kiaušinių (kietai virti)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
70 gramų sviesto
0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių
0.5 stiklinės mocarelos sūrio (trintas)
1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų (grūsti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuluptas virtas bulves sutrinkite ir sumaišykite su išlydytu sviestu, pašildytu pienu bei druska.
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite jautienos faršą bei susmulkintą svogūną, viską paskaninkite prieskoniais ir įmaišykite alyvuoges.
Aliejumi patepkite kepimo indą, išklokite jį dalimi bulvių košės, paeiliui sudėkite šiek tiek jautienos įdaro, riekelėmis supjaustytus virtus kiaušinius, mocarela sūrį, vėl jautienos įdarą, kiaušinius, likusią bulvių košę ir galiausiai viską užbarstykite likusiu sūriu.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Valgykite šiltą.
Skanaus.

Argentinietiškas bulvių ir jautienos apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuluptas virtas bulves sutrinkite ir sumaišykite su išlydytu sviestu, pašildytu pienu bei druska.
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite jautienos faršą bei susmulkintą svogūną, viską paskaninkite prieskoniais ir įmaišykite alyvuoges.
Aliejumi patepkite kepimo indą, išklokite jį dalimi bulvių košės, paeiliui sudėkite šiek tiek jautienos įdaro, riekelėmis supjaustytus virtus kiaušinius, mocarela sūrį, vėl jautienos įdarą, kiaušinius, likusią bulvių košę ir galiausiai viską užbarstykite likusiu sūriu.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Valgykite šiltą.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ramunė

Komentarai (3)


  • oksik 2011-12-01 14:29

    einu i parduotuve ir bandysiu gamint...mesos daugiau nupirksiu ir idesiu=))) :super:


  • Rita 2011-12-01 12:20

    Aš šitą patiekalą žinau kaip brazilišką, ne argentinietišką, na bet aišku kaimyninės šalys, tai nieko keisto. O kadangi brazilai negali gyventi be pupelių, tai pabandžiau įdėti nedidelę skardinę juodųjų pupelių (manau ir raudonosios kuo puikiausiai tiktų), tai bent musu šeimynai labai patiko. Kitą kartą dar pabandysiu pakepintų pievagrybių įdėti, žiūrėsiu, kas gausis :). O šiaip puikus receptas.


  • Nauja virtuvėj 2011-11-08 22:13

    Labai skanu ;-) Tik tos bulvių košės gal kiek per daug, mėsytės ne per daug jaučiasi.


Daugiau receptų