Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Argentinietiškas desertas „Flan“
AUTORIUS:
Romutė
INGREDIENTAI:
1.25 stiklinės cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės
5 vienetai kiaušinių
1 stiklinė pieno (nenugriebtas)
0.25 stiklinės vandens
1.75 stiklinės grietinėlės (plakta)
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
0.5 arbatinio šaukštelio romo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename inde sumaišykite grietinėlę, pieną bei druską.
Gautą mišinį pavirkite apie 10-15 min. virš vidutinės ugnies.
Tuomet nuimkite nuo ugnies ir įpilkite vanilės bei romo.
Kitame puode sumaišykite 0,75 stiklinės cukraus bei vandenį ir maišant virkite virš mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
Cukrui ištirpus padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol masė pavirs tamsiai rudos spalvos sirupu.
Pasigamintą karamelę supilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą.
Šluotele išplakite kiaušinius bei 0,5 stiklinės cukraus.
Į kiaušinių masę supilkite grietinėlės mišinį, išmaišykite, viską supilkite į norimos formos kepimo indą ir atsargiai ant viršaus užpilkite vandens, kad jis apsemtų kiaušinių ir grietinėlės masę, bet nesusimaišytų su ja.
Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusią masę palikite ant grotelių atvėsti ir po to padėkite į šaldytuvą bent 2 val. arba, geriausia, per naktį, kad atšaltų.
Atšalusį desertą dėkite į karamele išteptą lėkštę ir viršų apliekite pasigaminta karamele.
Pjaustykite ir mėgaukitės.
Skanaus!

Argentinietiškas desertas „Flan“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Viename inde sumaišykite grietinėlę, pieną bei druską.
Gautą mišinį pavirkite apie 10-15 min. virš vidutinės ugnies.
Tuomet nuimkite nuo ugnies ir įpilkite vanilės bei romo.
Kitame puode sumaišykite 0,75 stiklinės cukraus bei vandenį ir maišant virkite virš mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
Cukrui ištirpus padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol masė pavirs tamsiai rudos spalvos sirupu.
Pasigamintą karamelę supilkite į indą ir padėkite į šaldytuvą.
Šluotele išplakite kiaušinius bei 0,5 stiklinės cukraus.
Į kiaušinių masę supilkite grietinėlės mišinį, išmaišykite, viską supilkite į norimos formos kepimo indą ir atsargiai ant viršaus užpilkite vandens, kad jis apsemtų kiaušinių ir grietinėlės masę, bet nesusimaišytų su ja.
Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusią masę palikite ant grotelių atvėsti ir po to padėkite į šaldytuvą bent 2 val. arba, geriausia, per naktį, kad atšaltų.
Atšalusį desertą dėkite į karamele išteptą lėkštę ir viršų apliekite pasigaminta karamele.
Pjaustykite ir mėgaukitės.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Romutė

Komentarai (4)


  • dainius 300 2015-05-22 00:21

    sveiki


  • Aurelija 2012-10-21 23:02

    Siaip tai flan ne argentinieciu o meksikieciu desertas :-)


  • Kristina 2011-12-20 20:46

    Jei daugiau domėtumėtės istorija, tai žinotumėte, kad Argentinos istorijai bei virtuvei didelę įtaką darė daugelis Europos valstybių bei jų kultūra, nes nuo senų laikų didžiąją dalį Argentinos gyventojų sudarė imigrantai iš Europos. :-p :-D
    Taigi ir dauguma Argentinos patiekalų yra pasiskolinta iš kitų tautų arba kitų tautų patiekalų interpretacijos.


  • monika 2011-12-20 16:15

    Flan-prancuziskas desertas


Daugiau receptų