Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Argentinietiškas slyvų klafutis
AUTORIUS:
Rima
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
0.3 stiklinės cukraus (smulkus)
450 gramų slyvų
1 arbatinis šaukštelis vanilės
3 vienetai kiaušinių
7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1.5 stiklinės grietinėlės (riebi)
2 valgomieji šaukštai brendžio
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių pagal Celsijų.
Nuplaukite slyvas, išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas į 4 dalis.
Supilkite į didelį dubenį brendį, ištirpinkite jame 1 šaukštą smulkaus cukraus, sudėkite į tą patį dubenį apdorotas slyvas, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min.
Ištepkite sviestu kepimo formą, pabarstykite formos dugną ir šonus 2 šaukštais smulkaus cukraus.
Įmuškite į atskirą dubenį kiaušinius, supilkite likusį smulkų cukrų ir plakite apie 3 minutes.
Išimkite iš brendžio ir cukraus mišinio slyvas ir sudėkite jas į kepimo formą.
Tuomet grietinėlę, druską, vanilę, nuo slyvų likusį brendžio bei cukraus mišinį, miltus supilkite į dubenį su plaktais kiaušiniais ir viską gerai išmaišykite.
Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ant slyvų.
Kepkite apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos.
Iškeptą pyragą palikite atvėsti.
Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus.

Argentinietiškas slyvų klafutis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių pagal Celsijų.
Nuplaukite slyvas, išimkite kauliukus ir supjaustykite slyvas į 4 dalis.
Supilkite į didelį dubenį brendį, ištirpinkite jame 1 šaukštą smulkaus cukraus, sudėkite į tą patį dubenį apdorotas slyvas, išmaišykite ir palaikykite apie 15 min.
Ištepkite sviestu kepimo formą, pabarstykite formos dugną ir šonus 2 šaukštais smulkaus cukraus.
Įmuškite į atskirą dubenį kiaušinius, supilkite likusį smulkų cukrų ir plakite apie 3 minutes.
Išimkite iš brendžio ir cukraus mišinio slyvas ir sudėkite jas į kepimo formą.
Tuomet grietinėlę, druską, vanilę, nuo slyvų likusį brendžio bei cukraus mišinį, miltus supilkite į dubenį su plaktais kiaušiniais ir viską gerai išmaišykite.
Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ant slyvų.
Kepkite apie 35-40 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol pyrago viršus gražiai paruduos.
Iškeptą pyragą palikite atvėsti.
Atvėsusį apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rima

Komentarai


Daugiau receptų