Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Argentinietiškas sojos kepsnys
AUTORIUS:
Aušra
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.3 stiklinės kviečių (gemalai)
3 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
2 stiklinės sojos (miltai)
1 vienetas svogūnų
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų (pilno grūdo)
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek džiūvesėlių (malti)
0.5 stiklinės pieno
2 valgomieji šaukštai vandens
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
šiek tiek aliejaus ((kepimui))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename dubenyje sumaišykite sojos miltus, pilno grūdo miltus, kviečių gemalus, 1 šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų ir petražoles.
Įkaitinkite troškintuvėje 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepinkite apie 5 min. virš vidutinės ugnies smulkintą svogūną bei česnaką.
Paskaninkite svogūną bei česnaką druska ir sudėkite į miltų mišinį.
Į nedidelį dubenėlį įmuškite 2 kiaušinius, supilkite pieną, likusį alyvuogių aliejaus, sudėkite miltų mišinį ir išmaišykite, kad gautųsi lipni tešlą (jei reikia, įpilkite 2 šaukštus vandens).
Paruoštą tešlą padėkite maždaug 1 val. į šaldytuvą.
Išplakite nedideliame dubenėlyje likusį kiaušinį.
Supilkite į lėkštę džiūvėsėlius.
Iš atšaldytos tešlos rankomis formuokite plokščius kepsnius ir apvoliokite juos plaktame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose.
Kepkite apvoliotus kepsnius įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol jie gražiai apskrunda.
Patiekti karštus su morkomis, salotomis ir citrinos griežinėliu.
Skanaus.

Argentinietiškas sojos kepsnys

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Viename dubenyje sumaišykite sojos miltus, pilno grūdo miltus, kviečių gemalus, 1 šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų ir petražoles.
Įkaitinkite troškintuvėje 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepinkite apie 5 min. virš vidutinės ugnies smulkintą svogūną bei česnaką.
Paskaninkite svogūną bei česnaką druska ir sudėkite į miltų mišinį.
Į nedidelį dubenėlį įmuškite 2 kiaušinius, supilkite pieną, likusį alyvuogių aliejaus, sudėkite miltų mišinį ir išmaišykite, kad gautųsi lipni tešlą (jei reikia, įpilkite 2 šaukštus vandens).
Paruoštą tešlą padėkite maždaug 1 val. į šaldytuvą.
Išplakite nedideliame dubenėlyje likusį kiaušinį.
Supilkite į lėkštę džiūvėsėlius.
Iš atšaldytos tešlos rankomis formuokite plokščius kepsnius ir apvoliokite juos plaktame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose.
Kepkite apvoliotus kepsnius įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol jie gražiai apskrunda.
Patiekti karštus su morkomis, salotomis ir citrinos griežinėliu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Aušra

Komentarai


Daugiau receptų