Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Armlov - jautienos apkepas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
10 gramų margarino
1 sauja petražolių
1 svogūnų
400 gramų jautienos
2 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
šiek tiek druskos
10 gramų aliejaus
0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautieną perplauti, išpjauti sausgysles, išvirti ir sumalti.
Bulves nuskusti, išvirti ir pertrinti.
Svogūną smulkiai supjaustyti.
1 kiaušinį kietai išvirti ir susmulkinti.
Petražoles smulkiai supjaustyti.
Viską permaišyti, pagal skonį įberti juodųjų pipirų ir druskos.
Gautą masę sudėti į išteptą margarinu ir pabarstytą džiūvėsėliais kepimo formą. Išlyginti vienodu sluoksniu, viršų patepti plaktu kiaušiniu, apšlakstyti aliejumi ir iškepti 220 laipsnių karštumo orkaitėje.
Supjaustyti porcijomis, ant kiekvienos uždėti po šaukštelį grietinės.

Armlov - jautienos apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Jautieną perplauti, išpjauti sausgysles, išvirti ir sumalti.
Bulves nuskusti, išvirti ir pertrinti.
Svogūną smulkiai supjaustyti.
1 kiaušinį kietai išvirti ir susmulkinti.
Petražoles smulkiai supjaustyti.
Viską permaišyti, pagal skonį įberti juodųjų pipirų ir druskos.
Gautą masę sudėti į išteptą margarinu ir pabarstytą džiūvėsėliais kepimo formą. Išlyginti vienodu sluoksniu, viršų patepti plaktu kiaušiniu, apšlakstyti aliejumi ir iškepti 220 laipsnių karštumo orkaitėje.
Supjaustyti porcijomis, ant kiekvienos uždėti po šaukštelį grietinės.

Komentarai (3)


  • Jurgita 2011-09-06 20:10

    Man ir idomu kiek laiko kepti :-) ar 30min uztektu? :-)


  • Julija 2011-02-25 13:24

    Visiskai nerealus apkepas. Pakankamai paprastas pasigaminti. Tik as dar patobulinau svogunus pakepdama su morkomis + pakepti pievagrybiai. Skonis nemenkai primena zemaiciu blynus, taciau virtas kiausinis kazkaip viska keicia. :super:


  • idomu 2010-08-19 00:39

    o kiek laiko viska reikia kepti?m? :-)


Daugiau receptų