Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aštri apelsininė vištiena
AUTORIUS:
Lijana
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
2 česnakų
2 arbatiniai šaukšteliai kalendrų (malta)
70 mililitrų medaus
1 kilogramas vištiena (krūtinėlė)
2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
70 mililitrų apelsinų sulčių
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
šiek tiek prieskonių (vištienai)
šiek tiek žalumynų
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės (malta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais bei vištienos prieskoniais ir sudėkite į indą.
Apelsinų sultis sumaišykite su medumi, sviestu, kalendra, ciberžole ir susmulkintu česnaku.
Gautą mišinį supilkite ant vištienos ir padėkite 1,5 val. į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Apelsiną supjaustykite griežinėliais, sudėkite juos ant vištienos ir kepkite apie 50 min. orkaitėje.
Kepant retkarčiais galite apšlakstyti vištieną kepimo formoje esančiu padažu, kad mėsa labai neišsausėtų.
Patiekite karštą ir apibarstytą žalumynais.
Skanaus!

Aštri apelsininė vištiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais bei vištienos prieskoniais ir sudėkite į indą.
Apelsinų sultis sumaišykite su medumi, sviestu, kalendra, ciberžole ir susmulkintu česnaku.
Gautą mišinį supilkite ant vištienos ir padėkite 1,5 val. į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Apelsiną supjaustykite griežinėliais, sudėkite juos ant vištienos ir kepkite apie 50 min. orkaitėje.
Kepant retkarčiais galite apšlakstyti vištieną kepimo formoje esančiu padažu, kad mėsa labai neišsausėtų.
Patiekite karštą ir apibarstytą žalumynais.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Lijana

Komentarai


Daugiau receptų