Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aštrus afrikietiškas vištienos troškinys
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Tai egzotiškas ir aštrus Afrikos patiekalas. Mano nuomone, kalendros (tiek šviežios, tiek maltos) yra pačios nuostabiausios žolelės pasaulyje, nes jos bet kuriam patiekalui Tai egzotiškas ir aštrus Afrikos patiekalas. Mano nuomone, kalendros (tiek šviežios, tiek maltos) yra pačios nuostabiausios žolelės pasaulyje, nes jos bet kuriam patiekalui suteikia nepakartojamą aromatą ir skonį, tad jų galima dėti ir daugiau nei vieną žiupsnelį. Vištieną galima pjaustyti norimo dydžio kubeliais ir naudoti šlauneles ar blauzdeles pagal norą. Prie šio egzotiško aromato taip pat prisideda imbieras ir kuminas. Ir šis nuostabus kvapas dar ilgai tvyros namuose ir toliau žadindamas apetitą. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų vištos filė
500 mililitrų vištienos sultinys
340 gramų sviesto
200 gramų pomidorų tyrė
1 stiklinė žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
1 vienetas citrinų
1 pundelis petražolių
3 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus
3 valgomieji šaukštai malto imbiero
3 arbatiniai šaukšteliai kumino (maltas)
1 arbatinis šaukštelis kajeno pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
2 vienetai laurų lapų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
1 žiupsnelis maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirti sultinį. Į jį sudėti smulkiai pjaustytą sviestą ir, nuolat maišant, gerai ištirpinti.
2.
Į puodą įpilti aliejaus ir sudėti supjaustytus mėsos gabalėlius. Tuomet suberti imbierą, Kajeno pipirus, pipirus, druską, kalendrą, kuminą, aitriąją papriką. Įmesti Lauro lapelius. Nuolat maišant, kepti mėsą tol, kol gražiai iškeps. Tuomet supilti pomidorų tyrę ir gerai išmaišyti.
3.
Tuomet mėsą su padažu perkelti į puodą su sultiniu ir sviestu. Sudėti griežinėliais pjaustytą citriną ir smulkintas petražoles bei per pusę perpjautas alyvuoges. Troškinti 40 min. vis pamaišant.

Aštrus afrikietiškas vištienos troškinys

Recepto autorius: Tai egzotiškas ir aštrus Afrikos patiekalas. Mano nuomone, kalendros (tiek šviežios, tiek maltos) yra pačios nuostabiausios žolelės pasaulyje, nes jos bet kuriam patiekalui ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Išvirti sultinį. Į jį sudėti smulkiai pjaustytą sviestą ir, nuolat maišant, gerai ištirpinti.

  2. Į puodą įpilti aliejaus ir sudėti supjaustytus mėsos gabalėlius. Tuomet suberti imbierą, Kajeno pipirus, pipirus, druską, kalendrą, kuminą, aitriąją papriką. Įmesti Lauro lapelius. Nuolat maišant, kepti mėsą tol, kol gražiai iškeps. Tuomet supilti pomidorų tyrę ir gerai išmaišyti.

  3. Tuomet mėsą su padažu perkelti į puodą su sultiniu ir sviestu. Sudėti griežinėliais pjaustytą citriną ir smulkintas petražoles bei per pusę perpjautas alyvuoges. Troškinti 40 min. vis pamaišant.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų