Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aštuonkojo salotos
AUTORIUS:
Eglė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Gaivios, ypatingo skonio ir gana sočios salotos. Gaivios, ypatingo skonio ir gana sočios salotos. Eglė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas aštunkojų (nuvalytas)
250 mililitrų vyno acto (baltojo)
125 mililitrai alyvuogių aliejaus (aukščiausios rūšies)
1 vienetas citrinų (pjaustytos skiltelėmis)
1 vienetas pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
5 vienetai alyvuogių be kauliukų
5 lapai salotų
1 pundelis petražolių
3 arbatiniai šaukšteliai petražolių (smulkiai supjaustytos)
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 skiltelė česnakų (smulkinta)
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai (pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pripildykite gilų prikaistuvį vandens, sudėkite pundelį petražolių, aštuonkojį, supilkite actą, įberkite druskos.
2.
Ne pilnai uždenkite prikaistuvį ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 50 - 55 minutes ant lėtos ugnies. Jeigu pastebėsite, kad čiuptuvai trūkinėja ir riečiasi į viršų, tučtuojau išjunkite ugnį, nes tai rodo, kad aštuonkojis išvirė. Aštuonkojį atvėsinkite tame pačiame vandenyje,kuriame virė. Šitaip atvėsintas bus dar minkštesnis. Nusunkite ir perplaukite tekančiu šaltu vandeniu.
3.
Mažu peiliu išpjaukite akis, tada išstumkite ir pašalinkite "snapą" (burnos dalis). Nulupkite odą ir nupjaukite čiuptuvus. Kūną supjaustykite gabaliukais, o čiuptuvus sukapokite. Sudėkite į tinkamą indą.
4.
Mažame dubenyje sumaišykite aliejų, susmulkintas petražoles, česnaką, druską ir juoduosius pipirus.
5.
Apipilkite šiuo mišiniu aštuonkojį ir porą valandų palaikykite, kad geriau įsigertų prieskonių kvapas.
6.
Supjaustykite pomidorą, salotas, svogūną, dėkite į lėkštę. Suberkite alyvuoges be kauliukų, aštuonkojo gabaliukus. Papuoškite citrinos skiltelėmis.

Aštuonkojo salotos

Recepto autorius: Gaivios, ypatingo skonio ir gana sočios salotos. Eglė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pripildykite gilų prikaistuvį vandens, sudėkite pundelį petražolių, aštuonkojį, supilkite actą, įberkite druskos.

  2. Ne pilnai uždenkite prikaistuvį ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 50 - 55 minutes ant lėtos ugnies. Jeigu pastebėsite, kad čiuptuvai trūkinėja ir riečiasi į viršų, tučtuojau išjunkite ugnį, nes tai rodo, kad aštuonkojis išvirė. Aštuonkojį atvėsinkite tame pačiame vandenyje,kuriame virė. Šitaip atvėsintas bus dar minkštesnis. Nusunkite ir perplaukite tekančiu šaltu vandeniu.

  3. Mažu peiliu išpjaukite akis, tada išstumkite ir pašalinkite "snapą" (burnos dalis). Nulupkite odą ir nupjaukite čiuptuvus. Kūną supjaustykite gabaliukais, o čiuptuvus sukapokite. Sudėkite į tinkamą indą.

  4. Mažame dubenyje sumaišykite aliejų, susmulkintas petražoles, česnaką, druską ir juoduosius pipirus.

  5. Apipilkite šiuo mišiniu aštuonkojį ir porą valandų palaikykite, kad geriau įsigertų prieskonių kvapas.

  6. Supjaustykite pomidorą, salotas, svogūną, dėkite į lėkštę. Suberkite alyvuoges be kauliukų, aštuonkojo gabaliukus. Papuoškite citrinos skiltelėmis.

Receptą atsiuntė Eglė

Komentarai


Daugiau receptų