Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aukštaitiški bulviniai sklindžiai su rūkyta lašiša ir grietine
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
115 gramų bulvių (virtos, maltos)
šiek tiek citrinų (papuošimui)
šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti)
175 gramai kvietinių miltų
6 vienetai lašišų (rūkyta, riekelės)
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
300 mililitrų vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
6 valgomieji šaukštai grietinės
1 valgomasis šaukštas mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.

Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais raba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.

Aukštaitiški bulviniai sklindžiai su rūkyta lašiša ir grietine

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.

Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais raba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (2)


  • rita 2010-10-03 14:55

    reiks pabandyti turėtų būti labai skanu


  • . 2010-07-05 23:49

    daznai gaminu %-) %-) greita ir skanu
    ;-) :-D


Daugiau receptų