Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
„Ausytės“ su džiovintais grybais
AUTORIUS:
Lincė
INGREDIENTAI:
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
šiek tiek aliejaus
šiek tiek grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, vieno kiaušinio ir vandens užsiminkykite tešlą kaip virtinukams. Minkydami įpilkite šlakelį aliejaus, tešla bus elastingesnė ir nekibs prie rankų.
Išminkytą tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
Įdarui išvirkite bei sumalkite grybus, susmulkinkite svogūną ir viską pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Dėkite įdaro ant tešlos kvadratėlio, sulenkite priešingais kampais ir suformuokite „ausytę“.
Paruoštas „ausytes“ virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min.
Patiekite su grietine ar pašlakstę alyvuogių aliejumi.
Skanaus!

„Ausytės“ su džiovintais grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš miltų, vieno kiaušinio ir vandens užsiminkykite tešlą kaip virtinukams. Minkydami įpilkite šlakelį aliejaus, tešla bus elastingesnė ir nekibs prie rankų.
Išminkytą tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
Įdarui išvirkite bei sumalkite grybus, susmulkinkite svogūną ir viską pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Dėkite įdaro ant tešlos kvadratėlio, sulenkite priešingais kampais ir suformuokite „ausytę“.
Paruoštas „ausytes“ virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min.
Patiekite su grietine ar pašlakstę alyvuogių aliejumi.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Lincė

Komentarai (7)


  • Ruta 2011-11-24 23:21

    O as isvirtus grybus nemalu, o pjaustau ir dedu ju kiek telpa :) Skaniausias Kuciu valgis :super2:


  • mociute 2011-06-13 11:04

    :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: padariau ir isdizo :bloga: :bloga: :bloga:


  • Tutsi 2010-12-21 23:08

    ir as visada tiekiu su rasaleliu ;-)


  • Kristina 2010-12-21 21:50

    Mano mociute visa daro taip pat tik grybus deda dziovintus, ir ne vandenyje isverda o fritiurinej, ir pateikia su dziovintu grybu rasaleliu, jegiskiausias patiekalas ant kuciu stalo, vien del siu ausyciu verta laukt kuciu:)


  • aldona 2010-11-25 19:17

    Aga, grybų pakankamai visiems patiekalams šiemet.


  • saulyte 2010-11-21 22:22

    Jau seniai valgiau, reiks butinai pasidaryti :mmm:


  • viktonija 2010-11-21 19:58

    ačiū,reiks išbandyti,o ir grybų šiemet pilnas šaldyklis


Daugiau receptų