Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Autentiškas lietuviškų barštelių su "auselėmis" receptas
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
50 gramų svogūnų
120 gramų baravykų (džiovinti)
200 gramų vandens
3 gramai druskos
50 gramų sviesto (naminis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Reiks dar „Auselių“ tešlai:
320 g išsijotų kvietinių miltų,
120 ml kambario temperatūros vandens,
pusės naminio kiaušinio baltymo ir trynio,
7 g druskos,
20 g kvietinių miltų pabarstymui.


Džiovintus baravykus porai valandų užmerkti šaltame vandenyje, išgriebti ir supjaustyti mažais kubeliais, nuoviro neišpilti, nes iš jo bus verdami baršteliai. Svogūnus nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir kepinti svieste, kol suminkštės, tada sudėti baravykus ir, uždengus dangtį, ant lėtos ugnies patroškinti 10 minučių, pagardinti druska Po to atvėsinti.
Išsijotus miltus suberti kalvele ant stalo, viršuje padaryti duobę, tenai įmušti kiaušinį, įberti druskos, įpilti vandens ir išmaišyti kietą tešlą. Tešlą suvynioti į virtuvinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai, kad gerai sunoktų ir taptų elastinga. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti 6x6 cm dydžio kvadratais, ant jų dėti po šaukštelį įdaro. Suformuoti „auseles“ ir išvirti jas pasūdytame vandenyje (1 kilogramui auselių reikia 4 litrų vandens ir 40 g druskos). „Auseles“ visada reikia virti atskirai, nes viralas tampa miltingu drumstu ir gerai mitybai netinkamu.
Vienai porcijai įpilti 250g gerai iškoštos burokėlių giros (skaitykite gaspadine.lt), 50g baravykų nuoviro, įmesti laurų lapelį, kelis kvapiuosius pipirus ir užvirinti, laurų lapus ir pipirus išmesti. Viralą stalan patiekti tik sriubinėje. „Auseles“ atnešti uždengtame porcelianiniame dubenyje. Skaidrų raudoną viralą supilti į porcelianinę gilią lėkštę, po to įdėti 20 arba daugiau „auselių“ su baravykų įdaru. Savaime aišku, valgyti tik su sidabriniu arba auksiniu šaukštu.

Autentiškas lietuviškų barštelių su "auselėmis" receptas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Reiks dar „Auselių“ tešlai:
320 g išsijotų kvietinių miltų,
120 ml kambario temperatūros vandens,
pusės naminio kiaušinio baltymo ir trynio,
7 g druskos,
20 g kvietinių miltų pabarstymui.


Džiovintus baravykus porai valandų užmerkti šaltame vandenyje, išgriebti ir supjaustyti mažais kubeliais, nuoviro neišpilti, nes iš jo bus verdami baršteliai. Svogūnus nulupti, supjaustyti smulkiais kubeliais ir kepinti svieste, kol suminkštės, tada sudėti baravykus ir, uždengus dangtį, ant lėtos ugnies patroškinti 10 minučių, pagardinti druska Po to atvėsinti.
Išsijotus miltus suberti kalvele ant stalo, viršuje padaryti duobę, tenai įmušti kiaušinį, įberti druskos, įpilti vandens ir išmaišyti kietą tešlą. Tešlą suvynioti į virtuvinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai, kad gerai sunoktų ir taptų elastinga. Tešlą plonai iškočioti, supjaustyti 6x6 cm dydžio kvadratais, ant jų dėti po šaukštelį įdaro. Suformuoti „auseles“ ir išvirti jas pasūdytame vandenyje (1 kilogramui auselių reikia 4 litrų vandens ir 40 g druskos). „Auseles“ visada reikia virti atskirai, nes viralas tampa miltingu drumstu ir gerai mitybai netinkamu.
Vienai porcijai įpilti 250g gerai iškoštos burokėlių giros (skaitykite gaspadine.lt), 50g baravykų nuoviro, įmesti laurų lapelį, kelis kvapiuosius pipirus ir užvirinti, laurų lapus ir pipirus išmesti. Viralą stalan patiekti tik sriubinėje. „Auseles“ atnešti uždengtame porcelianiniame dubenyje. Skaidrų raudoną viralą supilti į porcelianinę gilią lėkštę, po to įdėti 20 arba daugiau „auselių“ su baravykų įdaru. Savaime aišku, valgyti tik su sidabriniu arba auksiniu šaukštu.

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (10)


  • mmaisto pramones technologas 2018-08-03 11:54

    kur jus radot ta recepta. gal pasidomekit universiteto arhyve kokia tikra senoji Lituviska barsiu sriuba. jei pasiruo6ti rek4s jums maziausiai 1.5val. sekmes


  • janina 2011-11-27 10:48

    auseles reikia isvirti aliejuje.Gaunasi dar skaniau.


  • ernesta 2011-07-19 19:30

    net nupurte pamacius :stop:


  • Valdas 2011-01-29 11:34

    viskas gerai,bet kaip kiausy padalinti per puse...Badziau perpjauti nesigavo :-( ;-) :-D


  • Valdas 2010-11-11 19:14

    puikumelis :super:


  • Asta 2010-11-11 19:02

    Porcialianiniai indai ir sidabriniai ar auksiniai saukstai :-D PRABANGA!!! :ok:


  • Sucka 2010-11-06 10:13

    Tai ne tik lietuviu patiekalas, tai tradicine daugumos Rytu Europos saliu Kuciu sriubyte :-)


  • Asta 2010-08-23 11:05

    Visai nieko! :-p :super:


  • Asta 2010-08-23 11:03

    Bandem kazka gaminti. Isejo neblogai. Kitas kartas bus geresnis. Visai nieko! :-p :super:


  • Ilona 2010-06-21 11:37

    Man tai ne itin patraukliai atrodo si sriuba.... :bloga:


Daugiau receptų