Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Naminis aviečių kisielius
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Autorius apie receptą: Tradiciškai Kūčioms norėjosi spanguolių kisieliaus, bet niekaip jų negavau... tad nusprendžiau jas pakeisti savo mėgstamiausiomis uogomis- AVIETĖMIS. Tradiciškai Kūčioms norėjosi spanguolių kisieliaus, bet niekaip jų negavau... tad nusprendžiau jas pakeisti savo mėgstamiausiomis uogomis- AVIETĖMIS. Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 litras vandens
200 gramų aviečių (naudojau šaldytas)
150 gramų cukraus
60 gramų bulvių krakmolas
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Avietes sutrinti iki vientisos masės, sudėti į marlę ir nuspausti sultis (neišpilti!).
2.
Sultis sumaišyti su vandeniu, cukrumi ir kaitinti, kol užvirs.
3.
Tuomet pagardinti cinamonu, gvazdikėliais ir, nuolatos maišant, virti dar apie 7 min.
4.
Krakmolą ištirpinti pusėje stiklinės šalto vandens, pamažu supilti į kisielių ir, nuolatos maišant, kaitinti, kol sutirštės. Patiekti šaltą.

Naminis aviečių kisielius

Recepto autorius: Tradiciškai Kūčioms norėjosi spanguolių kisieliaus, bet niekaip jų negavau... tad nusprendžiau jas pakeisti savo mėgstamiausiomis uogomis- AVIETĖMIS. Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Avietes sutrinti iki vientisos masės, sudėti į marlę ir nuspausti sultis (neišpilti!).

  2. Sultis sumaišyti su vandeniu, cukrumi ir kaitinti, kol užvirs.

  3. Tuomet pagardinti cinamonu, gvazdikėliais ir, nuolatos maišant, virti dar apie 7 min.

  4. Krakmolą ištirpinti pusėje stiklinės šalto vandens, pamažu supilti į kisielių ir, nuolatos maišant, kaitinti, kol sutirštės. Patiekti šaltą.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų