
Avienos maltiniai
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodųjų pipirų |
šiek tiek | mairūnų |
2 vienetai | svogūnų |
1.5 valgomojo šaukšto | taukų (riebalų) |
2 vienetai | kiaušinių (nebūtina) |
3 vienetai | batono (riekės) |
2 valgomieji šaukštai | džiūvesėlių |
0.5 stiklinės | pieno |
šiek tiek | druskos |
2 valgomieji šaukštai | sviesto |
800 gramų | avienos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Avienos maltiniai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Taukai (kiaulių), 1.5 valgomojo šaukšto
- Kiaušiniai, nebūtina, 2 vienetai
- Batonas, riekės, 3 vienetai
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Aviena, 800 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (3)
nesupratau recepto, dar reikia kepti orkaitėje ar tik palaikyt? kiek laipsnių turi būt?
o jauciasi avienos skonis?
skanu kaip pas mama.. :-)