Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Avienos maltiniai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek mairūnų
2 vienetai svogūnų
1.5 valgomojo šaukšto taukų (riebalų)
2 vienetai kiaušinių (nebūtina)
3 vienetai batono (riekės)
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
0.5 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
800 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.

Avienos maltiniai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.

Komentarai (3)


  • Clausas 2014-01-05 20:18

    nesupratau recepto, dar reikia kepti orkaitėje ar tik palaikyt? kiek laipsnių turi būt?


  • jurga 2011-11-02 16:20

    o jauciasi avienos skonis?


  • Audinga 2009-12-18 14:01

    skanu kaip pas mama.. :-)


Daugiau receptų