Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Avietinė tarta
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Avietės man pačios skaniausios uogos pasaulyje. O atėjus rudeniui ir atvėsus orams, taip norisi kažko, kas primintų praėjusią vasarą ir atgaivintų. Tad ši tarta yra būtent Avietės man pačios skaniausios uogos pasaulyje. O atėjus rudeniui ir atvėsus orams, taip norisi kažko, kas primintų praėjusią vasarą ir atgaivintų. Tad ši tarta yra būtent tokia - sukurta ilgam rudens vakarui prie gardaus puodelio arbatos ar kavos. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
600 gramų aviečių
250 mililitrų grietinėlės
80 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
0.5 vieneto citrinų (sultys)
1 arbatinis šaukštelis bulvių krakmolas
0.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
šiek tiek pabarstymui
Tešlai:
150 gramų kvietinių miltų
70 gramų cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
70 gramų sviesto (šaltas)
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti kubeliais ir sutrinti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir miltais į trupinius.
2.
Į trupinius įmušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
3.
Išspausti citrinos sultis. 400 g aviečių sutrinti į tyrę, sumaišyti su citrinos sultimis, šaukštu cukraus ir užkaisti ant nestiprios ugnies. Kas užvirs, nuimti nuo ugnies ir pertrinti per sietelį.
4.
Trynius suplakti su likusiu cukrumi iki balto puraus kremo, įmaišyti krakmolą.
5.
Grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo ir, stipriai maišant, plona srovele supilti į trynių plakinį. Nuolat maišant, kaitinti kremą ant silpnos ugnies, kol jis sutirštės, tada įmaišyti aviečių tyrę.
6.
Stačiakampę formą patepti aliejumi. Ataušusią tešlą dėti ant kepimo popieriaus ir iškočioti ploną, 2 cm didesnį nei kepimo forma, lakštą. Su visu popieriumi perkelti į formą, subadyti šakute.
7.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Ataušinti.
8.
Ant atvėsusio kepinio sukrėsti kremą, ant viršaus išdėlioti likusias uogas ir 3 valandoms (galima ir per visą naktį) dėti į šaldytuvą. Prieš tiekiant pabarstyti cukraus pudra.

Avietinė tarta

Recepto autorius: Avietės man pačios skaniausios uogos pasaulyje. O atėjus rudeniui ir atvėsus orams, taip norisi kažko, kas primintų praėjusią vasarą ir atgaivintų. Tad ši tarta yra būtent ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Tešlai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą supjaustyti kubeliais ir sutrinti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir miltais į trupinius.

  2. Į trupinius įmušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.

  3. Išspausti citrinos sultis. 400 g aviečių sutrinti į tyrę, sumaišyti su citrinos sultimis, šaukštu cukraus ir užkaisti ant nestiprios ugnies. Kas užvirs, nuimti nuo ugnies ir pertrinti per sietelį.

  4. Trynius suplakti su likusiu cukrumi iki balto puraus kremo, įmaišyti krakmolą.

  5. Grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo ir, stipriai maišant, plona srovele supilti į trynių plakinį. Nuolat maišant, kaitinti kremą ant silpnos ugnies, kol jis sutirštės, tada įmaišyti aviečių tyrę.

  6. Stačiakampę formą patepti aliejumi. Ataušusią tešlą dėti ant kepimo popieriaus ir iškočioti ploną, 2 cm didesnį nei kepimo forma, lakštą. Su visu popieriumi perkelti į formą, subadyti šakute.

  7. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Ataušinti.

  8. Ant atvėsusio kepinio sukrėsti kremą, ant viršaus išdėlioti likusias uogas ir 3 valandoms (galima ir per visą naktį) dėti į šaldytuvą. Prieš tiekiant pabarstyti cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų