
500 gramų | konservuotų avinžirnių |
400 gramų | pomidorų padažo (natūralus) |
600 mililitrų | vandens (karštas) |
1 vienetas | svogūnų (vidutinio dydžio) |
1 galva | česnakų |
1 valgomasis šaukštas | migdolų |
1 arbatinis šaukštelis | kvietinių miltų |
1 vienetas | sultinio (vištienos, kubelio) |
2 valgomieji šaukštai | petražolių (susmulkintos) |
3 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus (kepimui) |
3 vienetai | kiaušinių (virtų, patiekiant) |
Avinžirnių troškinys kataloniškai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
- Konservuoti avinžirniai, 500 gramų
- Pomidorų padažas, natūralus, 400 gramų
- Vanduo, karštas, 600 mililitrų
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Česnakai, 1 galva
- Migdolai, 1 valgomasis šaukštas
- Kvietiniai miltai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sultinys, vištienos, kubelio, 1 vienetas
- Petražolės, susmulkintos, 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, kepimui, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, virtų, patiekiant, 3 vienetai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Karštame vandenyje ištirpdome sultinio kubelį, paliekame atvėsti.
Migdolus pakepiname sausoje keptuvėje, kol apskrunda. Susmulkiname smulkintuvu arba sugrūdame naudodami grūstuvą, arba sudedame į maišelį ir sudaužome mėsos plaktuku. Atidedame į šalį.
Svogūną ir česnakus nulupame, supjaustome dideliais kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame svogūną ir česnakus, kepiname ant vidutinės ugnies, kol apskrunda. Po to įdedame miltų, išmaišome, pakepiname 1 minutę. Supilame trintus pomidorus, išmaišome ir pakaitiname keletą minučių, kol pradeda burbuliuoti. Mišinį supilame į kokteilių plaktuvą arba indą, kuriame trinsite, supilame sultinį ir sutriname iki vientisos masės.
Į keptuvę supilame avinžirnius, padažą, sudedame susmulkintus migdolus, petražoles, išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies apie 20-25 min. Pagardiname druska.
Patiekiant, ant troškinio viršaus uždedame po perpjautą perpus kiaušinį. Skanaus!
Komentarai