Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Avižiniai sausainiai
AUTORIUS:
Viktorija
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
2 vienetai kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
100 gramų margarino
5 valgomieji šaukštai medaus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 stiklinė pieno
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 arbatinis šaukštelis kardamono
1 stiklinė cukraus
1 saujelė razinų
2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų
100 mililitrų avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išmaišome su cukrumi, suberiame miltus, avižinius dribsnius ir kepimo miltelius. Viską užpilame pašildytu pienu
2.
Išlydome medų su margarinu, supilame ir išmaišome viską. Tešla turėtų būti sunkiai maišoma. Jei tešla skysta, įdėkite dar miltų. Suberkite cinamoną bei kardamoną.
3.
Sudėkite mėgiamus riešutus, razinas ar abrikosus, sezamo sėklas.
4.
Sezamo sėklos bus skanesnės, jei kelias minutes apkepsite su šaukštu medaus.
5.
Imame kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi, patepame aliejumi ar margarinu ir dedame po šaukštą. Bet paliekame didesnius tarpelius, nes kepant sausainiai išsipūs .
6.
Kepti įkaitintoje apie 45 min. 180°C temp. orkaitėje.
7.
Labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Papildomai galite užpilti šokoladu, o jei norite minkštesnių, dėkite mažiau miltų.

Skanaus!

Avižiniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 7
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išmaišome su cukrumi, suberiame miltus, avižinius dribsnius ir kepimo miltelius. Viską užpilame pašildytu pienu

  2. Išlydome medų su margarinu, supilame ir išmaišome viską. Tešla turėtų būti sunkiai maišoma. Jei tešla skysta, įdėkite dar miltų. Suberkite cinamoną bei kardamoną.

  3. Sudėkite mėgiamus riešutus, razinas ar abrikosus, sezamo sėklas.

  4. Sezamo sėklos bus skanesnės, jei kelias minutes apkepsite su šaukštu medaus.

  5. Imame kepimo indą, išklojame kepimo popieriumi, patepame aliejumi ar margarinu ir dedame po šaukštą. Bet paliekame didesnius tarpelius, nes kepant sausainiai išsipūs .

  6. Kepti įkaitintoje apie 45 min. 180°C temp. orkaitėje.

  7. Labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Papildomai galite užpilti šokoladu, o jei norite minkštesnių, dėkite mažiau miltų.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Viktorija

Komentarai


Daugiau receptų