Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Autorius apie receptą: Jei nemėgstate razinų, tuomet naudokite džiovintas spanguoles ar kitas džiovintas mėgstamas uogas. Matavimui naudoju 240 ml stiklinę. Jei nemėgstate razinų, tuomet naudokite džiovintas spanguoles ar kitas džiovintas mėgstamas uogas. Matavimui naudoju 240 ml stiklinę. Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
3 stiklinės pilno grūdo avižiniai dribsniai
1.5 stiklinės miltai
1 stiklinė razinų (tamsių)
225 gramai sviesto (kambario temperatūros)
0.666667 stiklinės rudojo cukraus
0.5 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
0.333333 arbatinio šaukštelio druskos (smulkios)
0.333333 arbatinio šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti, kol paruošime sausainių tešlą.
2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
3.
Į kitą dubenį sudedame sviestą, plakame elektriniu plakikliu ~1 min (tam, kad gautume kreminę masę). Suberiame baltą ir rudąjį cukrų, plakame 2 min. Po to įmušame kiaušinius, plakame iki vientisos masės. Į tešlą įsijojame miltų mišinį, plakame elektriniu plakikliu, kol gauname vientisą masę.
4.
Nuo razinų nupilame vandenį, nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Razinas ir avižinius dribsnius įmaišome į tešlą šaukštu.
5.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Drėgnomis rankomis imame ~1 valg. š. tešlos, suformuojame kamuoliuką, jį šiek tiek suspaudžiame ir dedame ant kepimo skardos (aš formavau ~1 cm storio ir ~4-5 cm skersmens apskritimus). Tarp sausainių paliekame ~8-10 cm tarpus. Jei mėgstate minkštesnius sausainius, tuomet nesuplokite tešlos kamuoliuko ir dėkite tiesiai ant kepimo skardos.
6.
Sausainius kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~17-20 min (priklausomai nuo orkaitės kaitrumo ir sausainių dydžio). Sausainių kraštai turi paruduoti, o paviršius vos parusti. Tokiu būdu iškepame visus sausainius.
7.
Iškepusius sausainius išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti ant orkaitės skardos ~5 min, tada sudedame ant grotelių ir paliekame visiškai atvėsti. Skanaus!

Avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Recepto autorius: Jei nemėgstate razinų, tuomet naudokite džiovintas spanguoles ar kitas džiovintas mėgstamas uogas. Matavimui naudoju 240 ml stiklinę. Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti, kol paruošime sausainių tešlą.

  2. Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

  3. Į kitą dubenį sudedame sviestą, plakame elektriniu plakikliu ~1 min (tam, kad gautume kreminę masę). Suberiame baltą ir rudąjį cukrų, plakame 2 min. Po to įmušame kiaušinius, plakame iki vientisos masės. Į tešlą įsijojame miltų mišinį, plakame elektriniu plakikliu, kol gauname vientisą masę.

  4. Nuo razinų nupilame vandenį, nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Razinas ir avižinius dribsnius įmaišome į tešlą šaukštu.

  5. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Drėgnomis rankomis imame ~1 valg. š. tešlos, suformuojame kamuoliuką, jį šiek tiek suspaudžiame ir dedame ant kepimo skardos (aš formavau ~1 cm storio ir ~4-5 cm skersmens apskritimus). Tarp sausainių paliekame ~8-10 cm tarpus. Jei mėgstate minkštesnius sausainius, tuomet nesuplokite tešlos kamuoliuko ir dėkite tiesiai ant kepimo skardos.

  6. Sausainius kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~17-20 min (priklausomai nuo orkaitės kaitrumo ir sausainių dydžio). Sausainių kraštai turi paruduoti, o paviršius vos parusti. Tokiu būdu iškepame visus sausainius.

  7. Iškepusius sausainius išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti ant orkaitės skardos ~5 min, tada sudedame ant grotelių ir paliekame visiškai atvėsti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų