Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bajoriška Radvilų virėjo vištiena su krienais
AUTORIUS:
Obelių aliejus
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
šiek tiek vištiena (geriausia rinktis visą vištą arba mėsingiausias jos dalis)
100 gramų sviesto
50 gramų krienų
100 gramų migdolų
1 skiltelė česnakų
2 vienetai morkų
šiek tiek pastarnokų
šiek tiek druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną supjaustykite, pasūdykite, užbarstykite juodųjų pipirų ir pakepinkite. Iškepusią vištieną sudėkite į kepimui orkaitėje skirtą indą.
2.
Kubeliais supjaustykite morkas ir pastarnoką, susmulkinkite česnaką ir įdėkite į indą su vištiena.
3.
Susmulkinkite migdolus, sumaišykite juos su krienais ir sudėkite į indą.
4.
Įpilkite stiklinę vandens, įdėkite sviesto, pagardinkite druska ir pipirais, šiek tiek pamaišykite.
5.
Indą pusvalandžiui pašaukite į iki 210° C įkaitintą orkaitę.
Vištiena su krienais tiekiama ant stalo tame pačiame inde, kuriame buvo ir troškinama.

Bajoriška Radvilų virėjo vištiena su krienais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustykite, pasūdykite, užbarstykite juodųjų pipirų ir pakepinkite. Iškepusią vištieną sudėkite į kepimui orkaitėje skirtą indą.

  2. Kubeliais supjaustykite morkas ir pastarnoką, susmulkinkite česnaką ir įdėkite į indą su vištiena.

  3. Susmulkinkite migdolus, sumaišykite juos su krienais ir sudėkite į indą.

  4. Įpilkite stiklinę vandens, įdėkite sviesto, pagardinkite druska ir pipirais, šiek tiek pamaišykite.

  5. Indą pusvalandžiui pašaukite į iki 210° C įkaitintą orkaitę.
    Vištiena su krienais tiekiama ant stalo tame pačiame inde, kuriame buvo ir troškinama.

Receptą atsiuntė Obelių aliejus

Komentarai (1)


  • Inga K. 2014-08-11 21:34

    Sriuba gal ir nieko, bet 'papuosimas' ant lekstes krastu...atsidariau del nuotraukaus, paziureti is arciau, nes is pradziu maniau, kuo ten istepta... nelabai apetita kelia tie patepliojimai ant lekstes krastu (man) :)


Daugiau receptų