Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bajoriški kvietinių miltų blynai su vyšnių uogiene
AUTORIUS:
Vincentas Sakas
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
0.5 stiklinės cukraus
0.5 arbatinio šaukštelio kriaušių (esencija, tinka ir kitokių vaisių)
6 vienetai kiaušinių (tryniai)
0.75 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės grietinėlės
250 gramų sviesto
šiek tiek uogienės (vyšnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išmaišyti su tryniais ir vienu šaukštu cukraus, dėti ant ledo ir plakti, kol gausis putos.
Į persijotus miltus įpilti 2/3 grietinėlės, išmaišyti ir maišant užvirinti.
Nuėmus nuo ugnies, sudėti suplaktą sviestą su tryniais, likusį cukrų, gerai išplakti ir dar išmaišyti su kriaušių esencija ir likusia grietinėle.
Blynus kepti nedidelėje 15 cm diametro dydžio keptuvėje naminiame svieste, versti ne peiliu, o keptuvės pagalba.
Iškeptus blynus išversti iš keptuvės ant lėkštės, kiekvieną blyną apibarstyti cukraus pudra ir apšlakstyti citrinų sultimis.
Blynus patiekti, savaime aišku, karštus karštutėlius tik su vyšnių uogiene.
Šie blynai valgomi rankomis. Blynas susukamas voleliu ir juo kabinama vyšnių uogienė.
Jei nepamiršite užsidėti servetėlės pakaklėje (kad netyčia neapsitaškyti uogiene), pajusite senovės valgymo ypatumą, neįprastą valgymo ritualą, kuris sužavės Jūsų namiškius ir svečius, ypač iš užsienio.
Pravers ir citrinuota servetėlė, pavalgius pirštams nusišluostyti (jų galima gauti parduotuvėse) arba bent dubenėlis su vandeniu ir jame plūduriuojančiu citrinos griežinėliu.
Gardaus!

Bajoriški kvietinių miltų blynai su vyšnių uogiene

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestą išmaišyti su tryniais ir vienu šaukštu cukraus, dėti ant ledo ir plakti, kol gausis putos.
Į persijotus miltus įpilti 2/3 grietinėlės, išmaišyti ir maišant užvirinti.
Nuėmus nuo ugnies, sudėti suplaktą sviestą su tryniais, likusį cukrų, gerai išplakti ir dar išmaišyti su kriaušių esencija ir likusia grietinėle.
Blynus kepti nedidelėje 15 cm diametro dydžio keptuvėje naminiame svieste, versti ne peiliu, o keptuvės pagalba.
Iškeptus blynus išversti iš keptuvės ant lėkštės, kiekvieną blyną apibarstyti cukraus pudra ir apšlakstyti citrinų sultimis.
Blynus patiekti, savaime aišku, karštus karštutėlius tik su vyšnių uogiene.
Šie blynai valgomi rankomis. Blynas susukamas voleliu ir juo kabinama vyšnių uogienė.
Jei nepamiršite užsidėti servetėlės pakaklėje (kad netyčia neapsitaškyti uogiene), pajusite senovės valgymo ypatumą, neįprastą valgymo ritualą, kuris sužavės Jūsų namiškius ir svečius, ypač iš užsienio.
Pravers ir citrinuota servetėlė, pavalgius pirštams nusišluostyti (jų galima gauti parduotuvėse) arba bent dubenėlis su vandeniu ir jame plūduriuojančiu citrinos griežinėliu.
Gardaus!

Receptą atsiuntė Vincentas Sakas

Komentarai (33)


  • Laima 2014-09-02 12:45

    Cia labiau panasu i saldu riebu omleta,kazkaip sikart ponas Sakas nusirase i pudymus :(


  • Ilona 2013-01-10 17:27

    Azalija, ,,0.75 stiklinės" kvietinių miltų, tai ne trys stiklinės miltų, o viena septyniasdešimt penktoji stiklinės talpos dalis. Ką tai reiškia? Turbūt, tik 2 - 3 šaukštus, bet ne stiklines. :)


  • Azalija 2011-08-25 00:25

    To visiems nemokantiems skaityti receptu:
    Paminekime miltus, kurie uzkliuvo labiausiai jei rasoma 0,75 tai juk bus 3 stiklines ir tada recepte isivyraus tvarka, riebalai pradings tokiame kiekyje miltu.
    Nesuprantantiems laikas atgal i mokykla, :-D o paskui rasineti komentarus! Ar skirtumas kur rasoma 0,75 ar 0,075 kur ir bus 3 val.saukstai. ;-)


  • Akvile 2011-06-13 22:53

    :jee: :geda: Turetu būti skanūs. :soku:


  • vanessa 2011-04-28 12:41

    How tasty
    :valgau:


  • Ieva 2011-01-23 20:39

    Labai skaniai atrodo, reiks isbandyti :super2: :-)


  • teise 2010-11-25 18:11

    tai mano megstamiausia blinu lapas.mano baba kebdavo seniau bet dabar paaugau ir kazkodel nebekepa bet man vis dar patinka,dabar paziurejau i si blina norisi valgiti stala,nes skanumelis dar ant virsaus padetos vysnios! :-D :-) :geda: :parselis:


  • bla 2010-08-22 18:43

    nu aš bandžiau juos gamint, bet man asmeniškai nesigavo iki putu išplakt tą sviestą su kiaušiniais. Kaip ten darosi viskas? Gal kažką ne taip dariau? :-(


  • marija 2010-08-21 19:09

    %-) :geda: %-( tu anonime ko cia isvis lankais jai tau niekas cia nepatinka atsirado mandruole uz visus mandriausia ar mandriausias


  • Garina 2010-06-14 15:27

    Labas, gal kas nors zinote kaip reikia issikept miltinius blynus bauer keptuveje


Daugiau receptų