Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baklažanai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena
AUTORIUS:
Lijana D.
INGREDIENTAI:
5 vienetai baklažanų
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
4 valgomieji šaukštai kmynų
4 vienetai morkų
3 vienetai svogūnų
4 valgomieji šaukštai sojos padažo
250 gramų sūris
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
400 gramų žiedinių kopūstų (šaldyti)
400 gramų brokolių (šaldyti)
0.5 kilogramo kalakutienos krūtinėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!

Baklažanai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lijana D.

Komentarai (7)


  • Valeri 2016-05-14 21:00

    Labai skanu, ačiū


  • Ieva 2014-08-20 10:51

    Aš tai kadangi neturėjau visų ingredientų tai vegetariškai pagaminau. be brokolių ir kalakutienos. Super skonis gavosi, sultinga ir skanu, dar krapų į įdarą įdėjau. Vandens apie 1-2 cm įpyliau ant skardelės dugno, kad nesviltų ir nelupau baklažano, nors jo oda kieta tai tiesiog jos nevalgiau. nei prisvilo ir tikrai puikiai išėjo. Ačiū už receptą :* (man kaip tik baklažanas gavosi su tokiu saldžiu poskoniu, gal nuo sojos padažo)


  • valery 2013-01-18 14:53

    Labai norisi pabandyti, bet baisu... Nes man dazniausiai vis kazkas nesigauna :bloga: o dabar dar ir klausimas iskilo, baklazanus lupti ar ne?


  • ingute 2009-12-19 15:52

    Pagal panasu recepta jau esu gaminusi, bet va kalakutu krutinele tai visada perku is arvi kalakutai parduotuves, o ne is neaiskiu parduotuviu, kur nezinia kokia ta kalakutiena parduoda.


  • madmozele 2009-09-03 15:51

    Na įdaras labai skanus, aš padariau aštresnį.Tik man su tais baklažanais..Kažkokie be skonio gavosi.Kitą kartą druska nebarstysiu, bet įmerksiu baklažanus į pasūdytą vandenį pusvalandžiui. Nes pats baklažanas gaunasi be skonio. O šiaip visai neblogas receptukas :mmm:


  • Sandrita 2009-07-04 16:40

    ACIU UZ RECEPTUKA :nezinau: BET ISKILO KELI KLAUSIMAI.O BLETA KAIP DEDI BAKLAZANUS ISTEPTI KAL KOKIU ALIEJUM KAD NESVILTU KOL KEPS???? :-? IR KAL KOKIU RYZIU PRIE SIO KARNYRO ISVIRTI AR BULVYCIU ISKEPTI???JUK VIENO NEVALKYSI :-(


  • Sigita 2009-06-28 17:05

    SUPER!!! :-) :-) :-)


Daugiau receptų