Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baklažanai pagal Virgutę
AUTORIUS:
Virginija
INGREDIENTAI:
3 vienetai baklažanų
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
4 vienetai pomidorų pastos
šiek tiek majonezo
šiek tiek sūris
šiek tiek druskos
šiek tiek gražgarsčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažanus perpjauname per pusę ir užberiame negailėdami druskos. Paliekame pastovėti maždaug 20 minučių, kad išsiskirtų skaidrus skystis. Tada puseles nuplauname ir vėl pabarstome druska ir pipirais.

Pomidorus supjaustome griežinėliais, pabarstome druska ir pipirais.

Į keletą šaukštų majonezo įspaudžiame česnaką, smulkiai supjaustytą rukolą (tokią prieskoninę žolę, kuri kvepia grybais) ir išmaišome. Jei rukolos neturite - apseisite ir be jos.

Baklažanų puseles dedame į skardelę viena šalia kitos, kad negriuvinėtų. Dėmesio - išskobti jų vidaus nereikia, nes sėklytės sukeps ir jų visai nesijaus. Puseles aptepame paruoštu majonezu. Tuomet dedame pomidorų griežinėlius. Kepame 20-25 minutes 180 C laipsnių orkaitėje.

Tuomet išimame iš orkaitės ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame atgal į orkaitę ir pakepame, kol sūris išsilydys (maždaug 10 minučių).

Baklažanai pagal Virgutę

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Baklažanus perpjauname per pusę ir užberiame negailėdami druskos. Paliekame pastovėti maždaug 20 minučių, kad išsiskirtų skaidrus skystis. Tada puseles nuplauname ir vėl pabarstome druska ir pipirais.

Pomidorus supjaustome griežinėliais, pabarstome druska ir pipirais.

Į keletą šaukštų majonezo įspaudžiame česnaką, smulkiai supjaustytą rukolą (tokią prieskoninę žolę, kuri kvepia grybais) ir išmaišome. Jei rukolos neturite - apseisite ir be jos.

Baklažanų puseles dedame į skardelę viena šalia kitos, kad negriuvinėtų. Dėmesio - išskobti jų vidaus nereikia, nes sėklytės sukeps ir jų visai nesijaus. Puseles aptepame paruoštu majonezu. Tuomet dedame pomidorų griežinėlius. Kepame 20-25 minutes 180 C laipsnių orkaitėje.

Tuomet išimame iš orkaitės ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame atgal į orkaitę ir pakepame, kol sūris išsilydys (maždaug 10 minučių).

Receptą atsiuntė Virginija

Komentarai (4)


  • Rasa 2019-08-07 21:43

    Labai geras receptas


  • Luka 2017-10-17 06:09

    O kur pilti pieną ?...


  • Birute 2015-11-20 17:01

    Visai nieko receptas. Pvz man liko baklazano nuo kito patiekalo, tai tuo paciu is to likucio si patiekala paruosiau. I maajoneza dar dejau agurkeliu marinuotu del pikantiskumo :)


  • L 2015-08-06 16:53

    prie ingridietų užmiršot sūrį parašyt..


Daugiau receptų