Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baklažanas įdarytas varškės sūriu su daržovėmis
AUTORIUS:
mindaugas
INGREDIENTAI:
1 vienetas baklažanų (didelis)
4 česnakų
1 sauja graikinių riešutų
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai grūsti)
1 sauja petražolių
šiek tiek pomidorų pastos (saulėje džiovinti)
2 vienetai kiaušinių
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (extra virgin)
2 valgomieji šaukštai acto (balzamiko)
1 sauja pieno (Džiugas ar Parmezanas)
200 gramų varškės (9%)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tik visai neseniai nusipirkau knygą - "Nacionalnaja Gruzynskaja kuchnia", toj knygoj tokių gėrybių radau, tad pagautas to įkvėpimo pagaminau baklažaną, tačiau šiek tiek patobulinai jį savaip.

Baklažanas: baklažaną reikia perpjauti per pusę, išimti "mėsą", kad būtų vietos įdarui sudėti. Atskirame kepimo inde/skardoje sudėti 2 valg.šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus ( tą patį indą su tuo pačiu alyvuogių aliejumi naudosiu toliau kepant įdarytus baklažanus ), išdarytą baklažaną bei baklažano "išimtą mėsą" ir pašauti į įkaitintą orkaitę +180 C, 10 min.

Įdaras: sudėti varškę, įmušti kiaušinius, griežinėliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, susmulkintas petražoles, smulkiai sukapotą česnaką, 2 valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus, šviežiai grustų pipirų ir druską. Viską smagiai sumaišome :) Grūstuvėje susmulkintus graikinius riešutus sudėti į masę ir vėl smagiai išmaišyti, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.

Prieš tai įdarant baklažanus, reikia stambiais kubeliais supjaustyti baklažano "mėsą", kurią išskaptavome, kad būtų vietos įdarui. Susmulkintus baklažanus taip pat sudėti į įdarą ir vėl viską išmaišyti.

Kadangi vis dar nesu parsivežęs kepimo indų orkaitei, todėl panaudojau molinukus - čia jie man puikiai pasitarnavo :) Į apkepusias baklažanų puseles sudėti įdarą ir apibarstyti tarkuotu Džiugo/Parmezano sūriu, į baklažanų indą/skardą sudėti visą balzamiko actą, jis susimaišęs su alyvuogių aliejumi bus puikus padažas iškepusiems baklažanams, ant viršaus pabarsčiau šiek tiek džiovinto raudonėlio, tačiau jis nėra privalomas, todėl jo ir netraukiau į receptą.

Į įkaitiną orkaitę +200 C, sudėti paruoštus baklažanus, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti iki 15 min.

Pastaba: stebėkite, kad neapskrustų labai, nes orkaitė orkaitei nelygi. Labai atsiprašau dėl nuotraukų kokybės, kadangi gaminau vakare, todėl nepavykusios nuotraukos.

... Bon appetit!

Baklažanas įdarytas varškės sūriu su daržovėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tik visai neseniai nusipirkau knygą - "Nacionalnaja Gruzynskaja kuchnia", toj knygoj tokių gėrybių radau, tad pagautas to įkvėpimo pagaminau baklažaną, tačiau šiek tiek patobulinai jį savaip.

Baklažanas: baklažaną reikia perpjauti per pusę, išimti "mėsą", kad būtų vietos įdarui sudėti. Atskirame kepimo inde/skardoje sudėti 2 valg.šaukštus extra virgin alyvuogių aliejaus ( tą patį indą su tuo pačiu alyvuogių aliejumi naudosiu toliau kepant įdarytus baklažanus ), išdarytą baklažaną bei baklažano "išimtą mėsą" ir pašauti į įkaitintą orkaitę +180 C, 10 min.

Įdaras: sudėti varškę, įmušti kiaušinius, griežinėliais supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, susmulkintas petražoles, smulkiai sukapotą česnaką, 2 valg.šaukštai extra virgin alyvuogių aliejaus, šviežiai grustų pipirų ir druską. Viską smagiai sumaišome :) Grūstuvėje susmulkintus graikinius riešutus sudėti į masę ir vėl smagiai išmaišyti, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.

Prieš tai įdarant baklažanus, reikia stambiais kubeliais supjaustyti baklažano "mėsą", kurią išskaptavome, kad būtų vietos įdarui. Susmulkintus baklažanus taip pat sudėti į įdarą ir vėl viską išmaišyti.

Kadangi vis dar nesu parsivežęs kepimo indų orkaitei, todėl panaudojau molinukus - čia jie man puikiai pasitarnavo :) Į apkepusias baklažanų puseles sudėti įdarą ir apibarstyti tarkuotu Džiugo/Parmezano sūriu, į baklažanų indą/skardą sudėti visą balzamiko actą, jis susimaišęs su alyvuogių aliejumi bus puikus padažas iškepusiems baklažanams, ant viršaus pabarsčiau šiek tiek džiovinto raudonėlio, tačiau jis nėra privalomas, todėl jo ir netraukiau į receptą.

Į įkaitiną orkaitę +200 C, sudėti paruoštus baklažanus, temperatūrą sumažinti iki +180 C, kepti iki 15 min.

Pastaba: stebėkite, kad neapskrustų labai, nes orkaitė orkaitei nelygi. Labai atsiprašau dėl nuotraukų kokybės, kadangi gaminau vakare, todėl nepavykusios nuotraukos.

... Bon appetit!

Receptą atsiuntė mindaugas

Komentarai (1)


  • Chm 2015-02-15 12:31

    Parmezano pienas yra geras, bet Džiugo dar geresnis. Saujos pieno gali ir neužtekti. Akmuo į adminų daržą.


Daugiau receptų