Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baklažanų ir sojos faršo užkepėlė
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas baklažanų ( (vidutinis))
50 gramų sojos (faršas)
1 vienetas morkų (didelė)
200 gramų sūris (fermentinis, tarkuotas)
1 vienetas svogūnų (dideli)
3 skiltelės česnakų
šiek tiek prieskonių
1 vienetas pomidorų pastos (smulkintas)
šiek tiek paprikų
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 stiklinė pieno ( (sumaišytas su trupučiu miltų))
šiek tiek žalumynų (krapai ir petražolės)
Kepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažaną pjaustyti,pamerkti į pasūdytą vandenį 20-30 min. Tuo metu apvirti sojų faršą apie 10 min.įdėjus buljono kubelį.
2.
Baklažaną išgreibti iš vandens ir nusausinti,patepti apačią alyvuogių aliejumi ir apkepti trumpai apie 10 min.Nusausinti padėjus ant popierinio rankšluosčio.
3.
Apkepus dėti į kepimo indą,barstyti basilico prieskoniais.
4.
Morkas pjaustyti riekutėmis(kaip kam patinka) ir trumpai apkepti aliejuje,pakepinus kloti ant baklažanų.Sūrį tarkuoti,dalį jo barstyti ant morkų sluoksnio.
5.
Keptuvėje apkepti pjaustytus svogūnus,česnaką,truputį paprikos,kubeliais pjaustytą pomidorą,dėti sojos faršą,berti prieskonius.Paruoštą masę kloti ant viršaus.
6.
Barstyti trupučiu smulkintų krapų,galima petražolių ir užberti likusiu tarkuotu sūriu.
7.
Iš sviesto,trupučio miltų ir pieno paruošti mišinuką ir pilti ant paruoštos užkepėlės(.Kas mėgsta kietesnę užkepėlę galima šio mišinio nepilti). Kepti orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje apie 20-30 min.

Baklažanų ir sojos faršo užkepėlė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Kepimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Baklažaną pjaustyti,pamerkti į pasūdytą vandenį 20-30 min. Tuo metu apvirti sojų faršą apie 10 min.įdėjus buljono kubelį.

  2. Baklažaną išgreibti iš vandens ir nusausinti,patepti apačią alyvuogių aliejumi ir apkepti trumpai apie 10 min.Nusausinti padėjus ant popierinio rankšluosčio.

  3. Apkepus dėti į kepimo indą,barstyti basilico prieskoniais.

  4. Morkas pjaustyti riekutėmis(kaip kam patinka) ir trumpai apkepti aliejuje,pakepinus kloti ant baklažanų.Sūrį tarkuoti,dalį jo barstyti ant morkų sluoksnio.

  5. Keptuvėje apkepti pjaustytus svogūnus,česnaką,truputį paprikos,kubeliais pjaustytą pomidorą,dėti sojos faršą,berti prieskonius.Paruoštą masę kloti ant viršaus.

  6. Barstyti trupučiu smulkintų krapų,galima petražolių ir užberti likusiu tarkuotu sūriu.

  7. Iš sviesto,trupučio miltų ir pieno paruošti mišinuką ir pilti ant paruoštos užkepėlės(.Kas mėgsta kietesnę užkepėlę galima šio mišinio nepilti). Kepti orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje apie 20-30 min.

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai


Daugiau receptų