
1 vienetas | baklažanų ( (vidutinis)) | |
50 gramų | sojos (faršas) | |
1 vienetas | morkų (didelė) | |
200 gramų | sūris (fermentinis, tarkuotas) | |
1 vienetas | svogūnų (dideli) | |
3 skiltelės | česnakų | |
šiek tiek | prieskonių | |
1 vienetas | pomidorų pastos (smulkintas) | |
šiek tiek | paprikų | |
1 valgomasis šaukštas | sviesto | |
1 stiklinė | pieno ( (sumaišytas su trupučiu miltų)) | |
šiek tiek | žalumynų (krapai ir petražolės) | |
Kepimui: | ||
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
Baklažanų ir sojos faršo užkepėlė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
- Baklažanai, (vidutinis), 1 vienetas
- Soja, faršas, 50 gramų
- Morkos, didelė, 1 vienetas
- Sūris, fermentinis, tarkuotas, 200 gramų
- Svogūnai, dideli, 1 vienetas
- Česnakai, 3 skiltelės
- Prieskoniai
- Pomidorai, smulkintas, 1 vienetas
- Paprika
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, (sumaišytas su trupučiu miltų), 1 stiklinė
- Žalumynai, krapai ir petražolės
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Baklažaną pjaustyti,pamerkti į pasūdytą vandenį 20-30 min. Tuo metu apvirti sojų faršą apie 10 min.įdėjus buljono kubelį.
Baklažaną išgreibti iš vandens ir nusausinti,patepti apačią alyvuogių aliejumi ir apkepti trumpai apie 10 min.Nusausinti padėjus ant popierinio rankšluosčio.
Apkepus dėti į kepimo indą,barstyti basilico prieskoniais.
Morkas pjaustyti riekutėmis(kaip kam patinka) ir trumpai apkepti aliejuje,pakepinus kloti ant baklažanų.Sūrį tarkuoti,dalį jo barstyti ant morkų sluoksnio.
Keptuvėje apkepti pjaustytus svogūnus,česnaką,truputį paprikos,kubeliais pjaustytą pomidorą,dėti sojos faršą,berti prieskonius.Paruoštą masę kloti ant viršaus.
Barstyti trupučiu smulkintų krapų,galima petražolių ir užberti likusiu tarkuotu sūriu.
Iš sviesto,trupučio miltų ir pieno paruošti mišinuką ir pilti ant paruoštos užkepėlės(.Kas mėgsta kietesnę užkepėlę galima šio mišinio nepilti). Kepti orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje apie 20-30 min.
Komentarai