Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baklažanų užkepėlė
AUTORIUS:
Lijana
INGREDIENTAI:
100 gramų alyvuogių (žaliosios, be kauliukų)
1 vienetas baklažanų
šiek tiek bazilikų (džiovintas, kapotas)
3 vienetai bulvių
2 vienetai česnakų (skiltelės)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų (džiovinti, kapoti)
3 vienetai morkų
šiek tiek petražolių (džiovintos, kapotos)
3 vienetai svogūnų (nedideli)
500 gramų veršio faršo (ir kaiulienos)
3 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai pieno
3 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
8 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
250 gramų pieno (tarkuotas)
šiek tiek druskos (česnakinė)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek čili pipirų (malti prieskoniai)
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visas daržoves nuplauti ir nulupti. Bulves supjaustyti griežinėliais, morkas - rėžiukais, česnako skilteles sutarkuoti smulkiai, svogūną smulkiai sukapoti. Baklažaną pjaustyti kubeliais, arba tiesiog netaisyklingos formos gabaliukais.

Aliejuje pakepinti česnaką su svogūnais, sudėti druska bei pipirais pagardintą faršą ir maišant apkepinti. Kai faršas paruduoja, sudėti baklažaną. Maišant troškinti, netrukus supilant sojos bei austrių padažus.

Kepimo indą patepti aliejumi. Dėlioti druska pagardintas bulves, ant jų dėti faršo įdarą. Ant faršo barstyti morkų griežinėlius bei dalį žiedeliais supjaustytų alyvuogių.

Ant viršaus patepti pomidorų padažą, sumaišytą su baziliku, užbarstyti likusias žiedeliais supjaustytas alyvuoges.

Išplakti kiaušinius su pienu, įberti į šį plakinį krapų bei petražolių ir vėl paplakus, užpilti viską ant apkepo.

Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį, 40 min.

Skanaus!

Baklažanų užkepėlė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Visas daržoves nuplauti ir nulupti. Bulves supjaustyti griežinėliais, morkas - rėžiukais, česnako skilteles sutarkuoti smulkiai, svogūną smulkiai sukapoti. Baklažaną pjaustyti kubeliais, arba tiesiog netaisyklingos formos gabaliukais.

Aliejuje pakepinti česnaką su svogūnais, sudėti druska bei pipirais pagardintą faršą ir maišant apkepinti. Kai faršas paruduoja, sudėti baklažaną. Maišant troškinti, netrukus supilant sojos bei austrių padažus.

Kepimo indą patepti aliejumi. Dėlioti druska pagardintas bulves, ant jų dėti faršo įdarą. Ant faršo barstyti morkų griežinėlius bei dalį žiedeliais supjaustytų alyvuogių.

Ant viršaus patepti pomidorų padažą, sumaišytą su baziliku, užbarstyti likusias žiedeliais supjaustytas alyvuoges.

Išplakti kiaušinius su pienu, įberti į šį plakinį krapų bei petražolių ir vėl paplakus, užpilti viską ant apkepo.

Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį, 40 min.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Lijana

Komentarai (9)


  • Regina 2010-03-26 17:13

    Super patiekalas :super: tik kt karta nepj morku,o tarkuosiu,nes kietoka gavos ir suri desiu pries baigiant kepti :-D


  • selestė 2009-04-17 14:53

    patiekalas tikrai labai skanus. :super: :super: Išbandžiau. ;-) :-D Tik antrąsyk gamindama padfariau pakeitimų, morkas ir beje bulves sutarkavau stambia tarka, nes buvo per kieta :-( , supjaustyti.


  • Aurimas 2009-04-15 22:54

    :super: ne tiek jau ir daug tu ingredientu :) tiesiog prieskoniniu elementu nemazai. esu tikras, kad autores receptas labai gardus ;-)


  • green_raven 2009-04-15 18:46

    Pamačius ingredientų skaičių ir išsigandau.... nes pasirodė tiek daug! Bet labiau įsiskaičius, manau, kad patiekalas skanus. Būtinai išmėginsiu ;)


  • Ieva 2009-02-12 23:43

    Labai sultingas ir skanus patiekalas... :mmm: :mmm: :mmm:


  • Autorė 2009-02-12 23:09

    Prieš tai komentavusiam: labai miela iš tamstos pusės o:-)
    Svarbiausia skonis, o pavadinimo juk skrandin neįsidėsi :-)


  • Autorė 2009-02-12 23:09

    Tai taip ir buvau pavadinus, bet užkepėlė man skamba gražiau :-p Bet ačiū už dėmėsį, Vincentai :-)


  • FCKer 2009-02-12 23:00

    A koks sukrshts skirtums? Svarbu skanu! Tokia zmonele tureciau, buciau laimingas!


  • Vincentas 2009-02-12 22:44

    Kulinarijoje užkepimo technologinio proceso iš vis nėra. Recepte rašote: "...užpilti viską ant apkepo" ir rašote teisingai, nes gaminate apkepą, tai ir pavadinime turėtų būti "Bakalžanų ir maltos mėsos apkepas". "Užkepėlė" yra rusizmas iš rusiškojo "zapekanka"


Daugiau receptų