Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Balandėliai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas kopūstų
šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų)
0.5 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės pomidorų padažo
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės grietinės
šiek tiek sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsos įdarui reikia: 500 g jautienos, pusė stiklinės ryžių, svogūnas, šaukštas taukų, truputis druskos, pipirų.

Gūžė (išpjovus kotą) apverdama pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu. Taip paruošti balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami taukuose, sudedami į puodą, užpilama taukų, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir 30—40 min. troškinami. Baigiant troškinti, įpilama grietinės, pomidorų padažo.

Balandėlius galima gaminti ir su kitokiais įdarais:

Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.

Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos.
Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.

Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.

Balandėliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsos įdarui reikia: 500 g jautienos, pusė stiklinės ryžių, svogūnas, šaukštas taukų, truputis druskos, pipirų.

Gūžė (išpjovus kotą) apverdama pasūdytame vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu. Taip paruošti balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami taukuose, sudedami į puodą, užpilama taukų, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir 30—40 min. troškinami. Baigiant troškinti, įpilama grietinės, pomidorų padažo.

Balandėlius galima gaminti ir su kitokiais įdarais:

Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.

Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos.
Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.

Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus.
Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.

Komentarai (45)


  • Laima 2014-10-13 12:46

    Ne visad saldytuve yra vietos kopustui:),o budas su mikrobange tinka tik vasariniams kopustams,dziaugiausi tuo budu,kol nepabandziau su zieminiu maximiniu kopustu:(,teko baigt klasikiniu puodu su vandeniu:)


  • Gelija 2014-07-15 06:27

    O man nereikia jokios mikrobanginės,naudojuosi tik šaldytuvu:))))


  • Petras 2013-06-26 11:04

    Man Patinka Lasyniai
    Pritariat ? :D :-)


  • ruta 2011-09-20 23:48

    as visada dedu tik nevirtus,t.y zalius ryzius,tik juos reikia 3 kartus praplauti vandeniu ,is kur cia istrauket kad virt reikia,juk jie kaip tik sulipina mesyte kad balandeliai nesubyretu


  • Eglė 2011-05-01 22:14

    taip, reikia virti kokias 10 min :) tiek uztenka :)


  • jhmj 2011-05-01 19:03

    as gal pasirodysiu glusa, bet i idara ryzius virtus reikia det ar ne? :-D


  • Aurimas 2011-04-02 20:59

    Balandeliai man visada patiko :super:


  • Eglė 2011-03-30 09:36

    Labas Ruta,
    druska ir pipirais visada gali paskaninti balandeliu padaza, taip pat dedama tiek grietine ir pomidoru padaza, pasildyti balandeliai visada turi geresni skoni! Sekmes :)


  • ruta 2011-03-30 01:33

    as siandien dariau balandelius,bet turbut druskos per mazai idejau,o jei sildydama idesiu,ar pataisysiu skoni? as nekepu siaip balandeliu,suvynioju i lapus ir i puoda,kita karta butinai pabandysiu pagal Lina,ideti i farsa dar ir morku tarkuotu,o i puoda idesiu keptu svogunu rytoj kai sildysiu balandzius,gal paskanes?


  • irute 2011-03-29 16:03

    o as dabar kaip tik darysiu vyrui balandelius:) bandysiu i mesyte dar ideti smulkintu petrazoliu:) kazin kas gausis:)


Daugiau receptų