Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
,,Balandėliai'' cukinijų ,,lizdeliuose''
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Sveikas, lengvai pagaminamas patiekalas. Labai tinka turintiems dideles rudeninių daržovių atsargas, bei ryžių mėgėjams. Sveikas, lengvai pagaminamas patiekalas. Labai tinka turintiems dideles rudeninių daržovių atsargas, bei ryžių mėgėjams. Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas cukinijos (didelė)
400 gramų kiaulės faršo
1 vienetas saldžiosios paprikos
100 gramų ryžių
1 vienetas morkų (maža)
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto saliero stiebų
1 saujelė žalumynų (krapai, petražolės)
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
3 žiupsneliai malti lauro lapai
3 žiupsneliai džiovintų bazilikų
3 žiupsneliai mairūnų (džiovintas)
šiek tiek aliejaus (arba sviestas, skardai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius gerai išmirkyti.
2.
Cukinijas supjaustyti žiedais, aptrinti druska su prieskoniais ir palikti pastovėti bent 15 min.
3.
Morką sutakuoti. Papriką iš pradžių supjaustyti žiedais (tiek vienetų, kiek turime cukinijų žiedų), o likusią supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną ir salierą, žalumynus supjaustyti smulkiai.
4.
Į mėsą berti prieskonių, druskos, dėti ryžius, sutarkuotų morkų, nedaug saldžios paprikos, supjaustyto svogūno, saliero, žalumynų ir gerai išmaišyti.
5.
Skardą iškloti kepimo popieriumi ir patepti aliejumi ar sviestu. Išdėlioti cukinijas.
6.
Į kiekvieną ,,lizdelį'' patupdyti po ,,balandėlį'. Uždėti po paprikos žiedą. Turint didelių svogūnų ir kas juos mėgsta keptus, uždėti galima ir po svogūno žiedą.
7.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

,,Balandėliai'' cukinijų ,,lizdeliuose''

Recepto autorius: Sveikas, lengvai pagaminamas patiekalas. Labai tinka turintiems dideles rudeninių daržovių atsargas, bei ryžių mėgėjams. Regina
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Ryžius gerai išmirkyti.

  2. Cukinijas supjaustyti žiedais, aptrinti druska su prieskoniais ir palikti pastovėti bent 15 min.

  3. Morką sutakuoti. Papriką iš pradžių supjaustyti žiedais (tiek vienetų, kiek turime cukinijų žiedų), o likusią supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną ir salierą, žalumynus supjaustyti smulkiai.

  4. Į mėsą berti prieskonių, druskos, dėti ryžius, sutarkuotų morkų, nedaug saldžios paprikos, supjaustyto svogūno, saliero, žalumynų ir gerai išmaišyti.

  5. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir patepti aliejumi ar sviestu. Išdėlioti cukinijas.

  6. Į kiekvieną ,,lizdelį'' patupdyti po ,,balandėlį'. Uždėti po paprikos žiedą. Turint didelių svogūnų ir kas juos mėgsta keptus, uždėti galima ir po svogūno žiedą.

  7. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai (1)


  • Petras 2019-11-28 12:15

    Gal geriau pavadintus karveliai? Jei nežinai ką čia darai!


Daugiau receptų