Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Balandėliai kitaip
AUTORIUS:
salomeja
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto baklažanų
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas kopūstų
1 vienetas morkų
0.5 vieneto paprikų (geltona)
šiek tiek pomidorų pastos
200 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų
1 kilogramas kiaulės faršo (maišytas su jautienos)
1 sauja voveraičių
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
50 gramų cukinijos
5 vienetai sparaginių pupelių (ankštys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Garnyrui:
Bulvės

Padažui:
Pomidorų padažas 6 v.š
Grietinė 4 v.š.

Gaminimas:

Išvirti kopūstą (15-20 min.) nepervirti, kad neištižtų lapai. Ryžius taip pat išvirti. Išvirusius ryžius sudėti į faršą ir įdėti sviesto ir viską išmaišyti. Po to supjaustyti (papriką, svogūną, morką, cukiniją, pomidorą, šparagines, česnaką, baklažaną, voveruškas) kubeliais nedideliais (ne kepinti) ir sudėti į mėsos ir ryžių masę.Viską išmaišyti. Paskaninti druska ir pipirais.

Paimti kopūstą ir nulupinėti nuo jo lapus nupjaunant kitoje pusėje sustorėjusią gyslelę, kad minkščiau susivyniotų. ir tuo įdaru suvynioti kiekvieną lapą. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, taip kad būtų bent puse puodo ir užkaisti, pridengti dangčiu. Taip troškinti maždaug apie valandą, kol kopūstas gerai suminkštės ir mėsa išsitroškins ir taps įkandama.

Garnyrui išvirti bulves. Pabarstyti truputėlį druskos.
Padažą pagaminti iš pomidorų padažo ir grietinės. Baigus troškintis galima to padažo uždėti ant visų balandėlių, bet galima ir atskirai.

Skanaus!

Balandėliai kitaip

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Garnyrui:
Bulvės

Padažui:
Pomidorų padažas 6 v.š
Grietinė 4 v.š.

Gaminimas:

Išvirti kopūstą (15-20 min.) nepervirti, kad neištižtų lapai. Ryžius taip pat išvirti. Išvirusius ryžius sudėti į faršą ir įdėti sviesto ir viską išmaišyti. Po to supjaustyti (papriką, svogūną, morką, cukiniją, pomidorą, šparagines, česnaką, baklažaną, voveruškas) kubeliais nedideliais (ne kepinti) ir sudėti į mėsos ir ryžių masę.Viską išmaišyti. Paskaninti druska ir pipirais.

Paimti kopūstą ir nulupinėti nuo jo lapus nupjaunant kitoje pusėje sustorėjusią gyslelę, kad minkščiau susivyniotų. ir tuo įdaru suvynioti kiekvieną lapą. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, taip kad būtų bent puse puodo ir užkaisti, pridengti dangčiu. Taip troškinti maždaug apie valandą, kol kopūstas gerai suminkštės ir mėsa išsitroškins ir taps įkandama.

Garnyrui išvirti bulves. Pabarstyti truputėlį druskos.
Padažą pagaminti iš pomidorų padažo ir grietinės. Baigus troškintis galima to padažo uždėti ant visų balandėlių, bet galima ir atskirai.

Skanaus!

Receptą atsiuntė salomeja

Komentarai (11)


  • ramune 2017-05-15 17:11

    Pabandysiu.skamba skaniai


  • rr 2011-07-27 22:48

    Kas del kopusto isvirimo tai i vandeni reikia iberti citrinos rugsteles niekada neistis :-)


  • mia30 2010-12-07 19:58

    To vyras, kopusta reikia ideti i puoda su vandeniu ir virst koki 20 minuciu, jei reikia ir ilgiau, o tada kai isverda isgriebt ir palaukt kol biski atves ir tada gamint.
    Ne visi vyrai protingi.


  • meja 2010-08-29 17:55

    Aciu, uz komentarus, ir malonu girdeti ,kad visiems labai skanu. Man taip pat labai skanu, gal net labiau, nei vien ryziai ir mesa. Ne taip sausa.


  • alma 2010-08-29 17:04

    na tada reiks bandyt :-) :-) :-)


  • Ana 2010-08-29 13:53

    nu kaip visada 3 komentarai is eiles to pacio zmogaus ;( taip ir neaisku skanu ar ne


  • gabriele 2010-08-29 13:36

    labai skanu :super: :-D ;-) :-) :alus:


  • (anonimas) 2010-08-29 13:35

    skanu labai labai labai :super:


  • (anonimas) 2010-08-29 13:33

    ui kaip skanu net labai :super: ;-) skaniau negaleciau valgyt net nieko neperdaug viskas normalu ;-) [:-) :soku2: :soku: :alus: :valgau:


  • salomeja 2010-08-27 17:56

    Nu,kad visai ne perdaug, tiesiog normaliai, seimos nariai keturi pavalgo ir gaunasi 25 balandėliai. Žiūrint kokio dyžio kopūstas, o ir įdaro dedu pakankamai daug, nes yra šeimoje kas kopūsto nelabai mėgsta, todėl gal taip ir atrodo daugoka. :)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...