Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Balandėliai kitaip arba tinginių balandėliai
AUTORIUS:
Viktorija
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
0.5 vieneto kopūstų
1 vienetas morkų
5 valgomieji šaukštai ryžių
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės faršo (ar kitas norimas (naudojau stirnienos kumpio faršą))
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
šiek tiek prieskonių (įvairūs)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
· Faršą sukrečiame į dubenį. Ant jo sudedame smulkintuvu pertrintus svogūną, bulves, morką ir kopūstą. Įmušame vieną kiaušinį.

· Pasūdytame vandenyje išverdame penkis šaukštus ryžių. Išvirę nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu ir sukrečiame ant faršo ir susmulkintų daržovių.

· Masę apibarstome druska bei įvairiausiomis žolelėmis ir prieskoniais: pipirais, kariu, čiobreliais, kalendra, petražolėmis, krapais, kuminu.

· Jei masė skystoka, įdedame kelis šaukštus manų kruopų.

· Tuomet visą masę kruopščiai permaišome, kad visos dalys tolygiai pasiskirstytų.

· Iš sumaišytos masės formuojame kotlečiukus ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi.

· Patarimas: kadangi masėje yra daug daržovių, nuolatos prižiūrėkite, kad kotletai neapdegtų.

· Garnyrą rinkitės patys. Daržoves taip pat. Bet skanu su virtomis bulvėmis, burokėliais ir šviežiais agurkais.

Skanaukite!

Balandėliai kitaip arba tinginių balandėliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

· Faršą sukrečiame į dubenį. Ant jo sudedame smulkintuvu pertrintus svogūną, bulves, morką ir kopūstą. Įmušame vieną kiaušinį.

· Pasūdytame vandenyje išverdame penkis šaukštus ryžių. Išvirę nusunkiame, perplauname šaltu vandeniu ir sukrečiame ant faršo ir susmulkintų daržovių.

· Masę apibarstome druska bei įvairiausiomis žolelėmis ir prieskoniais: pipirais, kariu, čiobreliais, kalendra, petražolėmis, krapais, kuminu.

· Jei masė skystoka, įdedame kelis šaukštus manų kruopų.

· Tuomet visą masę kruopščiai permaišome, kad visos dalys tolygiai pasiskirstytų.

· Iš sumaišytos masės formuojame kotlečiukus ir kepame keptuvėje su įkaitintu aliejumi.

· Patarimas: kadangi masėje yra daug daržovių, nuolatos prižiūrėkite, kad kotletai neapdegtų.

· Garnyrą rinkitės patys. Daržoves taip pat. Bet skanu su virtomis bulvėmis, burokėliais ir šviežiais agurkais.

Skanaukite!

Receptą atsiuntė Viktorija

Komentarai (3)


  • Taura 2018-06-24 17:22

    Superiniai gavosi tik as dar padaziuka pasidariau ir jame ant galo patroskinau :)


  • Daiva 2015-04-22 20:22

    O as paskui troskinu kaip paprastus Balandelius, tada ir padaziukas gaunasi.


  • rima 2012-09-17 13:06

    Atrodo skaniai siandien gaminsiu, tik man cia kazkokio padaziuko truksta ;)


Daugiau receptų