Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Balandėliai pagal Sandrą
AUTORIUS:
Sandra
INGREDIENTAI:
1 vienetas kopūstų (didelė galva)
6 vienetai morkų (vidutinės)
125 gramai ryžių
300 gramų kiaulės faršo
300 gramų jautienos faršo
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (mėsai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apvirti kopūstą ir atsargiai nuimti didžiuosius lapus.
Išvirti ryžius ir atvėsinti.
Ryžius, kiaulienos bei jautienos faršą sumaišyti ir pagardinti prieskoniais.
Paimti kopūsto lapą, ant jo galo dėti faršo ir suvynioti.
Padaryti balandėlius iš visų kopūsto lapų.
Balandėlius dėti vieną prie kito į puodą, uždėti juostelėmis arba griežinėliais supjaustytas morkas, užpilti vandeniu, įberti druskos ir troškinti apie 30 min.
Patiekti su bulvių koše ir grietine.
Skanaus.

Balandėliai pagal Sandrą

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Apvirti kopūstą ir atsargiai nuimti didžiuosius lapus.
Išvirti ryžius ir atvėsinti.
Ryžius, kiaulienos bei jautienos faršą sumaišyti ir pagardinti prieskoniais.
Paimti kopūsto lapą, ant jo galo dėti faršo ir suvynioti.
Padaryti balandėlius iš visų kopūsto lapų.
Balandėlius dėti vieną prie kito į puodą, uždėti juostelėmis arba griežinėliais supjaustytas morkas, užpilti vandeniu, įberti druskos ir troškinti apie 30 min.
Patiekti su bulvių koše ir grietine.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Sandra

Komentarai (13)


  • Nastia 2012-02-20 11:45

    apkepinti daug skanesni...


  • Inga 2011-03-12 16:45

    Labai skanu dar jei į vidų kartu su faršu ir ryžiais dedi svieste pakepintų svogūnų ir morkų :) Lb lb lb skanu :) Ir dar padažą su miltais, pienu ir pomidorų padažu :super:


  • Siga 2011-02-04 16:32

    visada taip gaminame balandelius, ir senele, ir tetis taip gamino, tikrai nereikia jokiu kepimu riebaluose, sitas receptelis - liuks :-)


  • I 2011-01-25 13:52

    galiu pasakyt cia nemazai zmogeliu nenusimano apie tikras maisto paslaptis...
    nereikia pomidoru sulciu.. nereikia riebalu...
    reikia del kvapo ideti, o ne tam, kad paskestu pomidoru sultyse.. o svarbiausia gaminti su meile, va tada bus skaniausias maistas.
    o jei nepatinka gaminti tai niekad ir nebus skanu..


  • Sandra 2010-10-14 19:40

    pirmas dalykas kam tuos balandelius visi norite grusti i riebaluotas keptuves, kam jum tie riebalai papildomi..? reikia maitintis sveikai, o ne riebiai.. viskas cia butu gerai su tais balandeliai, jei juos troskintu padaze.. o balandeliams padazu galima sugalvoti ir pritaikyti pagal kiekvieno skoni..


  • roma 2010-07-07 08:37

    skanu- tik pameginkite pasigaminti . As dar kartu su morkytemis smilkintu swoguneliu ydedu. :super2:


  • Vile 2010-07-05 19:24

    o del ryziu....hmmmm .....mes juos dedam nevirtus.....isverda jie, kaip jau buna suvinioti, o jau per 30 minuciu tai tikrai !!!! ;-)


  • Ausra 2010-03-20 19:58

    na nežinau, mes balandėliu anksčiau niekad nekepinom ir labai skanu.. geras receptas :-)


  • Vitalija 2010-03-11 12:06

    Neskaniai atrodo :-p


  • as 2009-12-01 14:17

    man irgi neskanu apkepti ir dar troskinti pomid,padaze :-p


Daugiau receptų