Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Balandėliai Pekino kopūste
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautienos (malta)
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
0.25 arbatinio šaukštelio pipirai
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kopūstų (Pekino)
160 gramų ryžių
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas morkų
5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 valgomasis šaukštas miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirkite ryžius.
2.
Pekino kopūsto lapus apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
3.
Svogūną pakepinkite ant sviesto, paruoškite faršą: įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, sudėkite pakepintą svogūną, atvėsusius ryžius. Viską išmaišykite.
4.
Ant kiekvieno lapo krašto dėkite įdaro ir susukite kaip balandėlį. Žiūrėkite, kad faršas nekristų per kraštus.
5.
Griežinėliais supjaustykite morką, jais išklokite puodo dugną. Ant morkų dėkite balandėlius, kuo arčiau vienas kito, kad neliktų tarpų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite apie 30 min (priklauso nuo balandėlių dydžio).
6.
Paruoškite padažą: į vandenį, kuriame virė balandėliai, dėkite pomidorų padažo, grietinės. (Kiekiai priklauso nuo norimo padažo kiekio,individualaus skonio). Galite įdėti šaukštą miltų, kad būtų tirštesnis.
7.
Pavirkite balandėlius dar 5 - 10 min šiame padaže.
Balandėliai daug lengvesni už įprastuosius, lengvai virškinami ir labai skanūs.

Balandėliai Pekino kopūste

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Išvirkite ryžius.

  2. Pekino kopūsto lapus apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

  3. Svogūną pakepinkite ant sviesto, paruoškite faršą: įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, sudėkite pakepintą svogūną, atvėsusius ryžius. Viską išmaišykite.

  4. Ant kiekvieno lapo krašto dėkite įdaro ir susukite kaip balandėlį. Žiūrėkite, kad faršas nekristų per kraštus.

  5. Griežinėliais supjaustykite morką, jais išklokite puodo dugną. Ant morkų dėkite balandėlius, kuo arčiau vienas kito, kad neliktų tarpų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite apie 30 min (priklauso nuo balandėlių dydžio).

  6. Paruoškite padažą: į vandenį, kuriame virė balandėliai, dėkite pomidorų padažo, grietinės. (Kiekiai priklauso nuo norimo padažo kiekio,individualaus skonio). Galite įdėti šaukštą miltų, kad būtų tirštesnis.

  7. Pavirkite balandėlius dar 5 - 10 min šiame padaže.
    Balandėliai daug lengvesni už įprastuosius, lengvai virškinami ir labai skanūs.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė

Komentarai (1)


  • Pranutė 2019-06-17 07:59

    Gali būt labai saknu pabandysiu


Daugiau receptų