
500 gramų | jautienos (malta) |
0.25 arbatinio šaukštelio | druskos |
0.25 arbatinio šaukštelio | pipirai |
1 vienetas | svogūnų |
1 vienetas | kopūstų (Pekino) |
160 gramų | ryžių |
1 vienetas | kiaušinių |
1 vienetas | morkų |
5 valgomieji šaukštai | pomidorų padažo |
3 valgomieji šaukštai | grietinės |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
Balandėliai daug lengvesni už įprastuosius, lengvai virškinami ir labai skanūs.
Balandėliai Pekino kopūste

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
- Jautiena, malta, 500 gramų
- Druska, 1/4 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, 1/4 arbatinio šaukštelio
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kopūstai, Pekino, 1 vienetas
- Ryžiai, 160 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
- Pomidorų padažas, 5 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Miltai, 1 valgomasis šaukštas
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Išvirkite ryžius.
Pekino kopūsto lapus apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Svogūną pakepinkite ant sviesto, paruoškite faršą: įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, sudėkite pakepintą svogūną, atvėsusius ryžius. Viską išmaišykite.
Ant kiekvieno lapo krašto dėkite įdaro ir susukite kaip balandėlį. Žiūrėkite, kad faršas nekristų per kraštus.
Griežinėliais supjaustykite morką, jais išklokite puodo dugną. Ant morkų dėkite balandėlius, kuo arčiau vienas kito, kad neliktų tarpų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite apie 30 min (priklauso nuo balandėlių dydžio).
Paruoškite padažą: į vandenį, kuriame virė balandėliai, dėkite pomidorų padažo, grietinės. (Kiekiai priklauso nuo norimo padažo kiekio,individualaus skonio). Galite įdėti šaukštą miltų, kad būtų tirštesnis.
Pavirkite balandėlius dar 5 - 10 min šiame padaže.
Balandėliai daug lengvesni už įprastuosius, lengvai virškinami ir labai skanūs.
Komentarai (1)
Gali būt labai saknu pabandysiu