Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Balandėliai su pomidoriniu padažu
AUTORIUS:
Janina
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2.5 kilogramo kopūstų
500 gramų pomidorų pastos
60 gramų ryžių
1 kilogramas kiaulės faršo
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai acto
0.75 stiklinės pieno
0.5 litro vandens
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
1 vienetas prieskonių (maltai mėsai, pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplaukite kopūstą, išpjaukite šerdį, įdėkite į puodą, įberkite šaukštą druskos, įpilti 2 šaukštus acto ir 0,75 litro vandens.
Kopūstą virkite tol, kol lapai suminkštėja ir gražiai išsiima.
Išsivirkite ryžius, atvėsinkite ir sumaišykite su malta mėsa, įberkite prieskonių, druskos ir kruopščiai išmaišykite.
Mėsą padalinkite į rutuliukus, kiek yra kopūstų lapų.
Mėsą dėkite į kopūsto lapą ir suvyniokite.
Juos dėkite vienas ant kito į puodą, užpilkite maždaug pusę litro vandens ir virkite apie 45-60 min.
Pasiruoškite padažą.
Nuplaukite pomidorus, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodą ir virkite apie 6 minutes.
Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite miltus ir pakepinkite truputį.
Tuomet supilkite pieną ir kepinkite nuolat maišant.
Kai padažas pradės tirštėti pridėkite pomidorus, maltus pipirus, druską ir kepkite 2 minutes nenustojant maišyti.
Patiekite šiltus balandėlius su padažu bei mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Balandėliai su pomidoriniu padažu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuplaukite kopūstą, išpjaukite šerdį, įdėkite į puodą, įberkite šaukštą druskos, įpilti 2 šaukštus acto ir 0,75 litro vandens.
Kopūstą virkite tol, kol lapai suminkštėja ir gražiai išsiima.
Išsivirkite ryžius, atvėsinkite ir sumaišykite su malta mėsa, įberkite prieskonių, druskos ir kruopščiai išmaišykite.
Mėsą padalinkite į rutuliukus, kiek yra kopūstų lapų.
Mėsą dėkite į kopūsto lapą ir suvyniokite.
Juos dėkite vienas ant kito į puodą, užpilkite maždaug pusę litro vandens ir virkite apie 45-60 min.
Pasiruoškite padažą.
Nuplaukite pomidorus, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodą ir virkite apie 6 minutes.
Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite miltus ir pakepinkite truputį.
Tuomet supilkite pieną ir kepinkite nuolat maišant.
Kai padažas pradės tirštėti pridėkite pomidorus, maltus pipirus, druską ir kepkite 2 minutes nenustojant maišyti.
Patiekite šiltus balandėlius su padažu bei mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Janina

Komentarai (8)


  • Ruta 2017-05-09 19:24

    Nieko skanaus,balandelius reikia apkepinti pries troskinant


  • minkstas kopustas 2015-05-13 16:47

    yra kopustu ,kur nereik virti


  • Saulius 2013-03-27 14:22

    Actas tai tikrai nereikalingas, balandeliai pirmiausiai apvoliojami miltuose ir apkepinami, tik tada troskinami. Troskinimo laikas priklauso nuo balandeliu didumo, bet tikrai nereikia 1.5 val uztena 1val drasiai.


  • Monika 2012-01-04 19:27

    o kam tas actas?;)


  • Snieguolė 2011-07-07 20:56

    Aš kopūstą visuomet verdu mikrobangėj, o ryžių neverdu padaže jie kuo puikiausiai išverda ir klijus panaudojamas tada pagal paskirtį ;-)


  • JUSTINA 2011-07-04 10:58

    Valandos pilnai užteks :-)


  • (anonimas) 2011-07-03 15:49

    virti reikia 40 minuciu


  • onute 2011-06-19 10:07

    na jau virti 2 val sakyciau kad nereikia kas liks is kopustu.kazka papainiojot rasant. :- :parselis:


Daugiau receptų