Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Balta duona
AUTORIUS:
Šarūnas dromdrom.com
INGREDIENTAI:
600 gramų kvietinių miltų
400 mililitrų vandens (šiltas)
šiek tiek sviesto
20 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir “suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol pakils. Kepti karštoj orkaitėj (apie 200 celsijaus). Suformavus pagal nuotaiką, galima padaryti visokių juokingų įpjovų.

Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.

Balta duona

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir “suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol pakils. Kepti karštoj orkaitėj (apie 200 celsijaus). Suformavus pagal nuotaiką, galima padaryti visokių juokingų įpjovų.

Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.

Receptą atsiuntė Šarūnas dromdrom.com

Komentarai (7)


  • mireta61 2011-03-15 10:26

    o kur druska ir cukrus? :-(


  • ernestas 2010-11-12 14:55

    ei brangieji o kiek laiko kepti ?


  • Karolina 2010-04-09 13:16

    Super. Daugiau tokių patarimų. Kaip su tuo traškumu ten? Tiesiog į orkaitę pastatai šalto vandens bliūdą kai jau yra 200 laipsnių ar dar tik pradedant ją kaitinti?

    Labai ačiū. Super receptas. O rūpestingi patarimai visada ne pro šalį ;-)


  • Ausra 2009-12-23 12:10

    skanu tik as kepu ant 160 laipsniu.skanu kepti su daug razinu ar su kokiom melynem


  • Aura 2009-11-15 14:22

    Nesamone as is proto einu su tom skiklinem ir puodeliais.niekaip nesurantu kuria stikline naudoti turiu gal 30 skirtingu rusiu, paskui gr raso ir gauas viskas kartu nesamone.rasyt reikia aiskai, gramais ir ml.o truputis visada bus truputis, ziupsnelis r tiek.


  • Lijana 2009-10-25 08:39

    Kad įsigyt virtuvines svarstykles, "šefu povaru" būti nereikia, miela Indira ;)
    O "truputis" - visai konkreti sąvoka. Juk nedėsi stiklinės sviesto, jei rašoma "truputis"?
    Neieškokim problemų, kur jų nėra :)


  • Indira 2009-10-24 20:30

    nu kodel dauguma taip raso??? ;-( ''truputi'' ar panasiai.mes juk nezinom kas jums atrodo tas truputi, :-? as pvz ieskau receptu ir noriu konkreciai kiek ko deti,nes paskui ir gaunasi visokiu nesamoniu,ir labai malonu butu jeigu butu rasoma ne jokiais miligramais ar mililitrais,o paprasciausiai stiklinem ,sauksteliais ar saukstais,tada buna visiem paprasta ir aisku,nes ne visi yra sefai povarai,todel ir einam cia kad mokintis :alus:


Daugiau receptų