Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baltasis tortas
AUTORIUS:
Renata
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
7 vienetai kiaušinių
7 valgomieji šaukštai cukraus
7 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
300 mililitrų pieno
3 arbatiniai šaukšteliai miltai
200 gramų cukraus
150 gramų sviesto
1 pakelis vanilinio cukraus
50 graikinių riešutų
80 gramų cukraus
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš pirmųjų trijų ingredientų (kiaušinių, miltų ir cukraus) iškepame biskvitą. Jam atvėsus supjaustome į tris lakštus ir pertepame kremu.
2.
Pieną verdame su vaniliniu cukrumi, 200 g cukraus ir miltais, kol susiformuos tiršta masė. Nukėlę nuo ugnies, be perstojo maišydami, ją ataušiname. Sviestą išsukame iki purumo ir palengva įmaišome į jį atvėsusią masę. Šiuo mišiniu aptepame biskvito lakštus ir suvožiame, o tada aptepame torto šonus.
3.
Graikinius riešutus gerai susmulkiname peiliu. Cukrų kaitiname, kol švelniai pagelsta ir sumaišome su riešutais. Gautą masę išpilame į sviestu pateptą lėkštę, išlyginame. Kai masė visiškai ataušta, sugrūdame ją į trupinius ir apibarstome jais torto viršų bei šonus.


Skanaus.

Baltasis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 1
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Iš pirmųjų trijų ingredientų (kiaušinių, miltų ir cukraus) iškepame biskvitą. Jam atvėsus supjaustome į tris lakštus ir pertepame kremu.

  2. Pieną verdame su vaniliniu cukrumi, 200 g cukraus ir miltais, kol susiformuos tiršta masė. Nukėlę nuo ugnies, be perstojo maišydami, ją ataušiname. Sviestą išsukame iki purumo ir palengva įmaišome į jį atvėsusią masę. Šiuo mišiniu aptepame biskvito lakštus ir suvožiame, o tada aptepame torto šonus.

  3. Graikinius riešutus gerai susmulkiname peiliu. Cukrų kaitiname, kol švelniai pagelsta ir sumaišome su riešutais. Gautą masę išpilame į sviestu pateptą lėkštę, išlyginame. Kai masė visiškai ataušta, sugrūdame ją į trupinius ir apibarstome jais torto viršų bei šonus.


    Skanaus.

Receptą atsiuntė Renata

Komentarai (5)


  • Renata 2014-11-30 11:38

    Sveiki. Receptą įdėjau tokį, kokį radau receptų knygelėje. Joje nebuvo nurodyta konkrečiai, kiek ką reikia kepti, virinti. Nuotrauka taip pat mano daryta, man gavosi toks tortas. Na pirmas blynas kaip sakant :D Kremas iš tikrųjų ir turėtų gautis baltas, na pas mane ne visai toks. Ne visada reikia pasikliauti nuotrauka, juk visiems mums skirtingai gali gautis, pačiai taip pat tortas išėjo ne toks, koks nuotraukoje, bet pasimokiau ir antrą kartą atidžiai viską padarius, tortas gavosi puikus. :))


  • vaiva 2014-11-18 19:48

    As ir bandziau kepti, visiskai nesigavo, kremas per skystas. Ir konkretumo truksta recepte, nei kiek kepti, nei ant kokios temperatures, nei kiek kaitint piena. Nevykes receptas, sugadino gimtadieni, gavau vaziuot pirkt torto.:(


  • dovile 2014-11-14 16:11

    Nū ką žinau... Sis receptas neatitinka pagal nuotrauka.gaminau ši tortą ir ja . pirma kremas man nesigavo taip kaip atrodo NUOTRAUKOJE!!! GELTONAS!!!!!!
    Antra man to kremo buvo per mažai nors pas mane gavosi balta spalva ir visas kremas susigere i biskvita!!!!. ACIU už nieka tikisi recepto!!!!! Daugiau nedek jei nežinai kaip reikia gaminti


  • dovile 2014-11-04 14:35

    O darant biskvita nereikia dėti kepimo miltelių?


  • Neringa 2014-10-15 18:57

    Panašiai ir aš darau, tikrai labai skanu :)


Daugiau receptų