Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baltojo šokolado keksiukai
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
šiek tiek aviečių (ar kitos uogos)
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
250 mililitrų grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui)
60 gramų sviesto (minkštas)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
100 gramų baltojo šokolado
250 gramų baltojo šokolado (kremui)
šiek tiek uogų (ar kt., papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruošti keksiukų kepimo formą. Į puodelį supilti pieną, suberti pusę cukraus ir sudėti gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą. Pradėti kaitinti ir vis maišyti. Pienui pradėjus garuoti, jau galima išjungti viryklę ir energingai maišyti, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Dubenyje plakti minkštą sviestą. Kai ims balti, suberti likusį cukrų ir toliau plakti, kol masė bus panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmušti kiaušinius po vieną vis paplakant. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto bei kiaušinių plakinį ir išmaišyti. Greitai išpilstyti į formeles, į kiekvieną dėti po kelias uogas ir šauti į orkaitę. Kepti apie 20 min., kol jie pakils ir sutvirtės. Kremui grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo. Atskirame dubenyje pašildyti baltąjį šokoladą (geriausia karštoje vonelėje). Į aptirpusį šokoladą supilti karštą grietinėlę ir energingai pamaišyti. Atvėsinti šaldytuve. Ataušusią masę išplakti elektriniu plakikliu. Kai masė sutirštės aptepti kremu keksiukus arba išspausti konditeriniu maišeliu. Puošti uogomis arba pabarstukais, šiuo atveju šokoladukais su meškiukais. Skanaus!

Baltojo šokolado keksiukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruošti keksiukų kepimo formą. Į puodelį supilti pieną, suberti pusę cukraus ir sudėti gabalėliais sulaužytą baltąjį šokoladą. Pradėti kaitinti ir vis maišyti. Pienui pradėjus garuoti, jau galima išjungti viryklę ir energingai maišyti, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Dubenyje plakti minkštą sviestą. Kai ims balti, suberti likusį cukrų ir toliau plakti, kol masė bus panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmušti kiaušinius po vieną vis paplakant. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto bei kiaušinių plakinį ir išmaišyti. Greitai išpilstyti į formeles, į kiekvieną dėti po kelias uogas ir šauti į orkaitę. Kepti apie 20 min., kol jie pakils ir sutvirtės. Kremui grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo. Atskirame dubenyje pašildyti baltąjį šokoladą (geriausia karštoje vonelėje). Į aptirpusį šokoladą supilti karštą grietinėlę ir energingai pamaišyti. Atvėsinti šaldytuve. Ataušusią masę išplakti elektriniu plakikliu. Kai masė sutirštės aptepti kremu keksiukus arba išspausti konditeriniu maišeliu. Puošti uogomis arba pabarstukais, šiuo atveju šokoladukais su meškiukais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai (6)


  • juste 2014-04-15 15:03

    o kiek porciju ?


  • Zivile 2013-12-24 13:03

    O kada piena su sokoladu i visa mase pilti??


  • As 2013-11-17 19:10

    as irgi pastebejau kad is beatos knygos :-( ;-)


  • zemuogyte 2013-03-19 12:48

    tai puiku kad is beatos uztat dabar kas neisgali nusipirkti tokios knygos va gali irgi pasigaminti :super: o receptas puikiai skamba


  • Jurgita 2013-01-21 15:25

    Taip, tai pagal Beatos recepta... Isbandyta ir skaniai suvalgyta... :super:


  • Lina 2013-01-21 11:31

    Receptas nukopijuotas is 3 Beatos knygos


Daugiau receptų