Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baltosios žuvies apkepas
AUTORIUS:
Santa Maria
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
4 vienetai svogūnų (askaloniniai, smulkinti, padažui Velouté)
200 gramų žirnių
1 vienetas kiaušinių (tryniai)
5 vienetai kiaušinių (virti 6 min.)
400 mililitrų baltojo vyno (padažui Velouté)
200 mililitrų grietinėlės (35 %)
šiek tiek druskos (akmens, SANTA MARIA malūnėlyje)
50 gramų sviesto (padažui Velouté)
375 mililitrai sultinio (žuvies, padažui Velouté)
1 kilogramas žuvies (baltoji)
šiek tiek baltųjų pipirų (malti, SANTA MARIA malūnėlyje)
500 gramų sluoksniuotos tešlos
šiek tiek krapų
2 valgomieji šaukštai žolelių ir česnakų mišinio (arba SANTA MARIA peletrūnas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
6 asmenims

Išlydykite sviestą ant nedidelės ugnies (tik neužvirkite). Sudėkite svogūnus ir kepinkite juos ant vidutinės ugnies apie 10 min., nuolat maišydami, kad nesudegtų, nes tai gali pakeisti patiekalo skonį. Iš lėto supilkite vyną ir troškinkite, kol bendras kiekis sumažės per pusę. Vėliau supilkite sultinį ir vėl troškinkite, kol bendras kiekis dar kartą sumažės per pusę. Tuomet sudėkite grietinėlę ir virkite, kol padažas taps vienalytis. Tada pabarstykite SANTA MARIA druska ir baltaisiais pipirais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Žuvį supjaustykite 3 cm dydžio gabalėliais ir sumaišykite kartu su padažu bei žirniais. Viską sudėkite į kepimo indą. Supjaustykite virtus kiaušinius ir sudėkite į žuvies masę. Ją uždenkite tešla. Tešloje padarykite kelias skylutes, kad tešla galėtų kvėpuoti, o jos paviršių patepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 40 min., kol tešla paruduos ir taps traški.

Baltosios žuvies apkepas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

6 asmenims

Išlydykite sviestą ant nedidelės ugnies (tik neužvirkite). Sudėkite svogūnus ir kepinkite juos ant vidutinės ugnies apie 10 min., nuolat maišydami, kad nesudegtų, nes tai gali pakeisti patiekalo skonį. Iš lėto supilkite vyną ir troškinkite, kol bendras kiekis sumažės per pusę. Vėliau supilkite sultinį ir vėl troškinkite, kol bendras kiekis dar kartą sumažės per pusę. Tuomet sudėkite grietinėlę ir virkite, kol padažas taps vienalytis. Tada pabarstykite SANTA MARIA druska ir baltaisiais pipirais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Žuvį supjaustykite 3 cm dydžio gabalėliais ir sumaišykite kartu su padažu bei žirniais. Viską sudėkite į kepimo indą. Supjaustykite virtus kiaušinius ir sudėkite į žuvies masę. Ją uždenkite tešla. Tešloje padarykite kelias skylutes, kad tešla galėtų kvėpuoti, o jos paviršių patepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 40 min., kol tešla paruduos ir taps traški.

Receptą atsiuntė Santa Maria
Gairės: Orkaitėje, Apkepai

Komentarai


Daugiau receptų