Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Baltyminiai saldukai
AUTORIUS:
Lina
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės cukraus
7 vienetai kiaušinių (baltymai)
šiek tiek sodos
šiek tiek citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viską išplakame iki standžių putų, sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame į skardą norimos formos sausainiukus (galima sudėti šaukšteliu).
Tada kišame į 110 laipsnių temperatūros orkaitę ir džioviname kol sukietėja.
Skanaus!

Baltyminiai saldukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Viską išplakame iki standžių putų, sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame į skardą norimos formos sausainiukus (galima sudėti šaukšteliu).
Tada kišame į 110 laipsnių temperatūros orkaitę ir džioviname kol sukietėja.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai (131)


  • anete to lialia 2011-11-17 15:34

    esu profesionali konditere-vireja, pykit jus kiek norit, kaip jus juos vadinat baltyminiai sausainiai saldukai kepami per karstai paruduoja. jie vadinami morengais. ir geriausiai dziusta praviroje orkaiteje. jei pradeda skrusti, o vidus dar zalias, sumazinkite temperatura. ir nereikia cia jokios chemijos,kad jie butu balti, nes ju spalva ir turi buti balta.. as netgi nededu sodos darant vaikams. ir kuo puikiausiai gaunasi.
    burnojant vieni ant kitu tik parodot savo zema intelekto lygi..
    be to, baltymams bei cukrui skrundant susidaro kancerogenai.
    autore, pykit jus ant manes kiek norit, bet jie neturi taip paruduoti. primazinkit temperatura daugiau jei svyla greit ir praverkit orkaite.
    kas vel rekausit ant manes, prasom laisva valia, as morengu per diena iskepu po keliasdesimt kg.. isivaizduojat kiek tai?. puse kambario apkrauta buna dezem...
    kam jie lipo, tizo - per trumpai ir per karstai kepet.
    atsiprasau uz didziuju raidziu nerasyma ir svepla teksta (bedos su kompiuteriu)


  • Mix 2011-10-13 17:36

    Mes tai juos vadinam "Oriniais sausainiais" nes lengvi kaip plunksnelės ir labai skanūs o:-)


  • ganaxe 2011-10-05 19:23

    o ar galima nuplikius obolius ir išdžiovinus orkaitei ideti mases ir dar pakepinti orkaiteje? :-) :mmm:


  • lukutea 2011-09-17 21:38

    labai skamnūs jei nemokat daryt niekas nekaltas nei pridege nei ka ir tešla gerai gavos jei per daug piraga iškepem :super:


  • Kika 2011-07-01 22:21

    MANO TAI MAMA MOKA SI RECEPTA ATMINTINAI!!! TAI NET NEREIKIA SKAITYTI!!!
    :-) :-) :-) :-) :taip:


  • Karole 2011-06-21 10:48

    Vakar dariau, tai man labai prilipo popierius prie padu


  • Marta 2011-06-12 16:40

    Ir del spalvos, nieko jie neturi gautis balti, visu pirma jie kepa ir kaip nebutu viskas kepant ruduoja, ir parduotuveje kai pirkau irgi buvo tokios pacios spalvos


  • Marta 2011-06-12 16:36

    Karta pirkau parduotuveje ir man jie labai patiko, bandziau pagaminti viskas man gavosi, o tie kuriem negavosi ir kurie cia mala suda :-s tiesiog nemoka gaminti ir neturi kantrybes...
    Lina, puikus receptas ACIU ! :super: :super2:


  • Gerda 2011-04-23 13:46

    orkaitėj džiūna dabar :)
    jei norit kad pavyktų gerai, imkit šviežius ir šaltus kiaušinius, o jei norit spalvotų, įberkit yupi :super: Pas mane dabar rožiniai ir orandžiniai kepa ;-)


  • AGNEE 2011-04-22 20:14

    NIAM NIAM :valgau: :valgau: :valgau: :valgau: :valgau: :valgau: :valgau:


Daugiau receptų