Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
„Banafis“
AUTORIUS:
Jonė
INGREDIENTAI:
5 vienetai bananų
100 gramų graikinių riešutų
šiek tiek kavos (tirpinta)
400 gramų grietinėlės (35 % riebumo)
šiek tiek pieniško šokolado (tarkuotas)
1 vienetas kondensuoto pieno (skardinė)
šiek tiek vanilinio cukraus
1 vienetas biskvitų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į prastesnį puodą pripilkite karšto vandens, į jį įdėkite skardinę kondensuoto (saldinto ir sutirštinto) pieno ir užkaiskite. Skardinė turi būti apsemta vandens.
Kai vanduo užvirs, ugnį ar kaitrumą sumažinkite iki tiek, kad vanduo nesmarkiai kunkuliuotų.
Toks ramus kondensuoto pieno virimas turi trukti 3 valandas! Prižiūrėkite, kad skardinė nuolat būtų apsemta vandens.
Nesumanykite skardinės prieš virimą atidaryti, pradurti ar pan.!
Kai kond.pienas bus išvirtas, pyragą pasidarysite per daugmaž 15 minučių.
Trapų biskvitą galite išsikepti pagal savo mėgiamiausią receptą, tačiau, iš bėdos, tiktų ir pirktinis paprastas biskvitas tortui.
Ant biskvito sutepkite atvėsintą, virtą kondensuotą pieną, tada dėkite sluoksnį plaustytų bananų, kuriuos užklokite plakta iki kreminio standumo (pagardinta žiupsneliu tirpios kavos bei vanilinio cukraus) grietinėle.
Ant viršaus gražiai sudėliokite graikinius riešutus ir apibarstykite tarkuotu šokoladu.
Visi pyrago sluoksniai turėtų būti vienodo storio, tačiau nieko tokio, jei grietinėlės sluoksnis bus truputį storesnis.
Pyragą galima pagardinti įvairiais būdais, pvz., biskvitą suglaistyti Baileys likeriu, arba galite daryti ir sluoksniuotą, kaip tortą.
Mano gyvenime dar nepasitaikė žmonių, kuriems šis saldėsis nepatiktų, net jei jie nėra saldumynų mėgėjai.
Paskanaukite ir Jūs!

„Banafis“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į prastesnį puodą pripilkite karšto vandens, į jį įdėkite skardinę kondensuoto (saldinto ir sutirštinto) pieno ir užkaiskite. Skardinė turi būti apsemta vandens.
Kai vanduo užvirs, ugnį ar kaitrumą sumažinkite iki tiek, kad vanduo nesmarkiai kunkuliuotų.
Toks ramus kondensuoto pieno virimas turi trukti 3 valandas! Prižiūrėkite, kad skardinė nuolat būtų apsemta vandens.
Nesumanykite skardinės prieš virimą atidaryti, pradurti ar pan.!
Kai kond.pienas bus išvirtas, pyragą pasidarysite per daugmaž 15 minučių.
Trapų biskvitą galite išsikepti pagal savo mėgiamiausią receptą, tačiau, iš bėdos, tiktų ir pirktinis paprastas biskvitas tortui.
Ant biskvito sutepkite atvėsintą, virtą kondensuotą pieną, tada dėkite sluoksnį plaustytų bananų, kuriuos užklokite plakta iki kreminio standumo (pagardinta žiupsneliu tirpios kavos bei vanilinio cukraus) grietinėle.
Ant viršaus gražiai sudėliokite graikinius riešutus ir apibarstykite tarkuotu šokoladu.
Visi pyrago sluoksniai turėtų būti vienodo storio, tačiau nieko tokio, jei grietinėlės sluoksnis bus truputį storesnis.
Pyragą galima pagardinti įvairiais būdais, pvz., biskvitą suglaistyti Baileys likeriu, arba galite daryti ir sluoksniuotą, kaip tortą.
Mano gyvenime dar nepasitaikė žmonių, kuriems šis saldėsis nepatiktų, net jei jie nėra saldumynų mėgėjai.
Paskanaukite ir Jūs!

Receptą atsiuntė Jonė

Komentarai (3)


  • A. 2012-08-29 18:10

    'banoffee pie' - vietoje biskvito man labiau patinka naudoji trintus sausainius....sausainius reikia smulkiai sutrupinti, galima ir su virtuviniu kombainu tai padaryti. tuomet išlydyti gabaleli sviesto ir sumaisyti su sausainiu trupiniais. dar silta sausainiu ir sviesto mase reikia iskloti indo dugna ir krastus, kuriame gaminsite 'Banafi' (Banoffee Pie):) Skanaus!


  • Svajone 2012-04-02 18:59

    Smagu, kad pyragelis sekmingai pavergia smaguriautoju simpatijas :-D!!! Skanaus desertuko Velyku proga :-)!


  • Laura 2012-04-02 06:52

    Šį desertą "Banafis" kartą gaminau, tikrai galiu patvirtint, kad nepasitaikė žmogaus kuriam būtų nepatikę, tik mano draugas jį praminė "Gadafis" :-) , ir per šias Velykas, be diskusij buvo nuspręsta vienbalsiai, kad gaminsim desertą "Gadafis". :taip:


Daugiau receptų