Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bananinis pyragas
AUTORIUS:
Jolita
Porcijų skaičius: 6
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų bananų
3 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
120 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
šiek tiek kriaušių
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Ištrinti sviestą su cukrumi iki purumo, įmušti kiaušinius vieną po kito, gerai išmaišant.
Kepimo miltelius įmaišyti į miltus ir įsijoti į masę.
2.
Bananus sutrinti, sudėti į masę ir gerai viską permaišyti, supilti vanilės esenciją.
3.
Kepimo skardelę iškloti popieriumi, arba ištepti riebalais, supilti gautą tešlą. Iš kriaušės išspaudžiau širdutes ir uždėjau ant pyrago paviršiaus. Pašauti į įkaitintą orkaitę.
4.
Kepti 180 laipsnių karštyje apie 35 min. (Tikrinti pagaliuku).
Iškepusį pyragą gerai ataušinti ir tik tada pjaustyti.

Labai kvapnus, drėgnas pyragas. Patiks bananų mėgėjams ir ne tik! ♥ Papuošimui - iš kriaušės išspaustos širdutės (nebūtina, galima puošti tuo pačiu bananu)

Bananinis pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Ištrinti sviestą su cukrumi iki purumo, įmušti kiaušinius vieną po kito, gerai išmaišant.
    Kepimo miltelius įmaišyti į miltus ir įsijoti į masę.

  2. Bananus sutrinti, sudėti į masę ir gerai viską permaišyti, supilti vanilės esenciją.

  3. Kepimo skardelę iškloti popieriumi, arba ištepti riebalais, supilti gautą tešlą. Iš kriaušės išspaudžiau širdutes ir uždėjau ant pyrago paviršiaus. Pašauti į įkaitintą orkaitę.

  4. Kepti 180 laipsnių karštyje apie 35 min. (Tikrinti pagaliuku).
    Iškepusį pyragą gerai ataušinti ir tik tada pjaustyti.

    Labai kvapnus, drėgnas pyragas. Patiks bananų mėgėjams ir ne tik! ♥ Papuošimui - iš kriaušės išspaustos širdutės (nebūtina, galima puošti tuo pačiu bananu)

Receptą atsiuntė Jolita

Komentarai (3)


  • Dovilė 2012-03-29 17:22

    Visai skanus pyragas, nenusivyliau receptu ir skonis tikrai idomesnis buvo negu galvojau :)


  • Dainora 2011-09-05 23:11

    Laikysim kumščius, kad knyga būtų TAVO!!! Bučkis ;-)


  • irena 2011-08-28 22:01

    labai graziai atrodo...butinai pameginsiu pagamint


Daugiau receptų