Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
AUTORIUS:
Marija Leschenko
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
2.5 stiklinės cukraus
šiek tiek kvietinių miltų (5-6)
220 gramų pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
250 gramų sviesto (arba margarinas)
10 gramų mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Įdarui:
Cukrus, 2 šaukštai
Cinamonas, 1 šaukštas
Sviestas, 2 šaukštai
Papuošimui:
1 kiaušinis
Cukraus pudra (jei pageidaujate)

Į 2 šaukštus pašildyto pieno suberti mieles, cukrų (1 šaukštelį), išmaišyti ir palikti 5 minutėms.

2 stiklines pieno pašildyti su sviestu ir cukrum (kol ištirps sviestas).
Paimti didelį dubenį, supilti ištirpintą piene sviestą, ištirpintas mieles, miltus, druskos ir išminkyti tešlą (minkyt 5-10min), pastatyti 30 min. šiltai, kad tešla pakiltų.

Paruoštą tešlą iškočioti 1cm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 1 cm pločio bandelėmis (daugiau nereikia, jos orkaitėj išsiplečia),
sudėti į skardą (patepta siviestu), dar 30 min palikti, kad pakiltų.
Prieš dedant į orkaitę bandeles patepti kiaušinio tryniu(jos įgaus auksinį atspalvį), papuošimui galite apiberti perliniu cukrumi. Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min , 230-240 temperatūroje (kol pasidarys auksinės spalvos) SKANAUS!!!

Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdarui:
Cukrus, 2 šaukštai
Cinamonas, 1 šaukštas
Sviestas, 2 šaukštai
Papuošimui:
1 kiaušinis
Cukraus pudra (jei pageidaujate)

Į 2 šaukštus pašildyto pieno suberti mieles, cukrų (1 šaukštelį), išmaišyti ir palikti 5 minutėms.

2 stiklines pieno pašildyti su sviestu ir cukrum (kol ištirps sviestas).
Paimti didelį dubenį, supilti ištirpintą piene sviestą, ištirpintas mieles, miltus, druskos ir išminkyti tešlą (minkyt 5-10min), pastatyti 30 min. šiltai, kad tešla pakiltų.

Paruoštą tešlą iškočioti 1cm storio sluoksniu, paviršių patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu ir vynioti vyniotinį, jį supjaustyti 1 cm pločio bandelėmis (daugiau nereikia, jos orkaitėj išsiplečia),
sudėti į skardą (patepta siviestu), dar 30 min palikti, kad pakiltų.
Prieš dedant į orkaitę bandeles patepti kiaušinio tryniu(jos įgaus auksinį atspalvį), papuošimui galite apiberti perliniu cukrumi. Dėti į orkaitę ir kepti apie 20 min , 230-240 temperatūroje (kol pasidarys auksinės spalvos) SKANAUS!!!

Receptą atsiuntė Marija Leschenko

Komentarai (52)


  • Violeta 2017-01-08 09:00

    Paskaiciau,patiko kepsiu


  • ahlem 2015-10-22 12:53

    suaugusiems iseina o panelems neiseina nu kaip grazu !!!!


  • Rasa Jurgutaviciene 2014-01-20 20:59

    na paskaicius komentarus ir as susigundziau,ryt tikrai bandysiu kepti tas nuostabias bandeles :-D ;-)


  • (anonimas) 2014-01-20 20:48

    Nelabai supratau kiek pieno? 220g ar dvi stiklines, jei stiklines tai kokio dydzio?


  • vida 2012-11-09 19:12

    receptas geras.Tesla labai lipni,bet taip ir turi buti! tuomet tikrai skanios bulkutes bus. :-)


  • Agiu*kas 2011-07-16 20:44

    Nesuprantu.. Tešlą padariau lygiai pagal receptą, tačiau tešla labai limpa prie rankų, neina kočiot. :-( Gal dėl to, kad dėjau aguonų? :ne:


  • simonas 2011-02-20 14:41

    skanios patariu gamint


  • karolina 2010-12-30 17:23

    man tai buvo skanu ir as pati bandziau ikelti savo recepta bet man nepavyko!!! :-( :-D


  • (anonimas) 2010-11-25 14:56

    MMM kanelbullar mano megstamiausios bandeles ypac su kavute visada ju po mokyklos nusiperku :DD tikrai verta pasidaryti labai labai skanu :) %-( :super2: :bravo:


  • Giedrė 2010-11-11 21:41

    na maniškės jau orkaitėje :-) pagal viską turėtų gautis skaniai :ok:


Daugiau receptų